Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:48 μμ
 
wm small
Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020 10:06

Ολοκληρώνεται η διαδικασία ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ολοκληρώνεται σήμερα στη νέα πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ η ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και αγρότες οι οποίοι, για πρώτη φορά είχαν την δυνατότητα να διαμορφώσουν μόνοι τους το ύψος των εισφορών που θα πληρώσουν αλλά και της συνταξιοδοτικής παροχής που θα λάβουν.

Αναλυτικότερα, μέχρι σήμερα έχουν επιλέξει ασφαλιστική κατηγορία 358.659 ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι καθώς και 63.812 νέοι ασφαλισμένοι (κάτω της 5ετιας).

Από τους 358.659 ασφαλισμένους περισσότεροι από 1 στους 4 (ποσοστό 25%) έχουν επιλέξει μεγαλύτερη κατηγορία από την υποχρεωτική, δηλαδή από την 2η έως την 6η ασφαλιστική κατηγορία στοχεύοντας σε μεγαλύτερη σύνταξη.

  • Παράλληλα, 139.187 αγρότες έχουν επιλέξει ασφαλιστική κατηγορία μέσω της νέας πλατφόρμας, με περίπου το 15% αυτών να έχει επιλέγει ανώτερη κατηγορία από την κατώτατη υποχρεωτική.

Η διαδικασία επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 έως τις 24:00 προκειμένου τις επόμενες 2 ημέρες, να ετοιμαστούν τα ειδοποιητήρια τα οποία και θα αναρτηθούν στο διαδικτυακό ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ στις 16 Μαρτίου.

Διαβάστηκε 2590 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία