Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:08 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 18:46

Πίστα θαλάσσιου σκι στη λίμνη Στράτου – κάποτε και τώρα (video & φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γράφει ο Γιάννης Γιαννακόπουλος

Μετά την κατασκευή του υδροηλεκτρικό φράγματος και την δημιουργία της τεχνικής λίμνης Στράτου στον Αχελώο ποταμό μέλη του Ναυτικού Ομίλου Αγρινίου ζήτησαν από την ΔΕΗ η διώρυγα απαγωγής του φράγματος να χρησιμοποιηθεί σαν πίστα θαλασσίου σκι.

Η ΔΕΗ δέχτηκε την πρόταση και παραχώρησε όχι μόνο την διώρυγα αλλά και κάποια κτήρια από τις εγκαταστάσεις της κατασκευής του φράγματος για την εξυπηρέτηση των αθλουμένων.

Το επόμενο βήμα ήταν οι εγκαταστάσεις να αποτελέσουν επί σειρά ετών τον χώρο προπονήσεων της Εθνικής Ομάδας Σκι. Ακόμα και αποστολές του εξωτερικού έφθαναν εδώ για προπονήσεις αλλά και για την συμμετοχή τους σε αγώνες που διοργάνωνε ο Ναυτικός Ομιλος Αγρινίου σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι.

Η πίστα ήταν υψηλών προδιαγραφών για το άθλημα, γεγονός που αναγνωρίστηκε από όλους τους ναυταθλητικούς συλλόγους όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

Την εποχή εκείνη, δεκαετία του 1990, υπήρχε και η σκέψη σε πολλούς για την ίδρυση γυμναστικής ακαδημίας με ειδίκευση στον ναυταθλητισμό. Προς τούτο συνηγορούσε το γεγονός ότι η πίστα είναι κοντά στο Αγρίνιο. Επίσης άλλη σκέψη ήταν να δημιουργηθούν καινούρια καταλύματα για τις αθλητικές αποστολές που θα ήταν συμβατές με το περιβάλλον.

Να υπενθυμίσω ότι πολλοί ήταν αυτοί που στήριζαν την πρωτοβουλία αυτή και μεταξύ αυτών να αναφέρω τον αείμνηστο τότε πρόεδρο του ναυτικού ομίλου Αγρινίου Μάρκο Κρικελή.

Δυστυχώς όμως η προσπάθεια αυτή δεν είχε συνέχεια, όπως και τόσες άλλες σε διάφορα επίπεδα στη περιοχή μας…

Κάτι φταίει και πρέπει να “ψαχτούμε” κατά την λαϊκή ρύση… δεν μπορεί μόνιμα να φταίνε εξωγενείς παράγοντες…

Δείτε το βίντεο με πλάνα από αρχείο της εποχής:

agriniopress.gr
Διαβάστηκε 3977 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 20:22
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.