Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:25 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 12:00

Με την μουσική του Παναιτωλιώτη συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία, στέλνοντας παράλληλα λάμψη αισιοδοξίας σε όλο τον κόσμο για καλύτερες ημέρες.

Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στο Ναό της Ήρας, στην Αρχαία Ολυμπία, το πρωί της Πέμπτης 12 Μαρτίου, από τις αχτίδες του ήλιου, με την Πρωθιέρεια Ξανθή Γεωργίου να μεταλαμπαδεύει τη Φλόγα, στην Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη που έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα Λαμπαδηδρόμος. Είχε προηγηθεί το τελετουργικό με τις Ιέρειες το οποίο εμπνεύστηκε η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου με τη μουσική επιμέλεια του συνθέτη με καταγωγή από το Παναιτώλιο Γιάννη Ψειμάδα, ενώ τον σχεδιασμό και την επιμέλεια των ενδυμασιών είχε η σχεδιάστρια Ελένη Κυριάκου.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ύστερα από συνεδρίαση πριν λίγες ημέρες για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες αποφάσεις της ελληνικής Κυβέρνησης για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω του ιού SARS-CoV-2 αποφάσισε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας να γίνει χωρίς την παρουσία θεατών και την παρακολουθήσαν μόνο 100 προσκεκλημένοι με διαπιστεύσεις από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020».

panaitolionews.gr
Διαβάστηκε 4717 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.