Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:56 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 14:54

Παρέμβαση βελτίωσης …των Σχεδίων Βελτίωσης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Ένωση Αγρινίου συντάσσεται και ενισχύει το αίτημα του Περιφερειάρχη Νεκ. Φαρμάκη για την αύξηση των πιστώσεων και την ένταξη των επιλαχόντων αγροτών στην «υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης».

Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των βιώσιμων γεωργικών εκμεταλλεύσεων και η ταυτόχρονη βελτίωση του περιβαλλοντικού προφίλ των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, με άμβλυνση των επιπτώσεων στην κλιματική αλλαγή, αποτελούν για την Ένωση Αγρινίου προτεραιότητες ύψιστης σημασίας.

Ως εκ τούτου, η «υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» (Δράση 4.1.1) συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του Συνεταιρισμού και των αρμοδίων για τα Σχέδια Βελτίωσης και τις Επενδύσεις υπηρεσιών του Κέντρου Υποστήριξης Αγροτών, το οποίο και σε αυτή την Πρόσκληση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ανταποκρίθηκε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως εξάλλου έχει αποδείξει και όλα τα προηγούμενα χρόνια, σε κάθε ανάλογη Πρόσκληση/Προκήρυξη Προγράμματος, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην επένδυση σημαντικότατων κονδυλίων στην Αιτωλοακαρνανία, στον αγροτικό χώρο φυσικά.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, έμπρακτα στο πλευρό των αγροτών.

Κατά συνέπεια, η Ένωση Αγρινίου συντάσσεται πλήρως με την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, ο οποίος και με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη, επισημαίνει ότι διαπιστώθηκε ανισοκατανομή ένταξης δικαιούχων στο πρόγραμμα, καθώς μένουν αρκετές αιτήσεις που δεν επιλέγονται για ενίσχυση και ζητά την αύξηση των πιστώσεων ώστε να επιτευχθεί η ένταξη στο καθεστώς ενισχύσεων και 346 επιλαχόντων αγροτών Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας που διαθέτουν τα κριτήρια, αλλά υστερούν στη βαθμολογία.

Το αίτημα είναι απολύτως δίκαιο και σωστό. Ο Α. Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ  έχει ήδη θεσμικά απευθυνθεί στο υπουργείο για το συγκεκριμένο θέμα, τονίζοντας την αναγκαιότητα να αποκτήσουν τη δυνατότητα υλοποίησης επενδύσεων και οι εκμεταλλεύσεις μικρότερου μεγέθους και ζητώντας την αύξηση των πιστώσεων, ώστε να ενταχθούν και οι 346 επιλαχόντες αγρότες απ' την Περιφέρεια, όπως πολύ σωστά ζήτησε με την επιστολή του στον υπουργό ο κ. Φαρμάκης.

Σημειώνουμε ότι η στήριξη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων που στρέφονται κυρίως προς τα ποιοτικά γεωργικά προϊόντα θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά τους και θα διευκολύνει την είσοδό τους σε νέες αγορές ικανοποιώντας τις νέες διατροφικές απαιτήσεις  των καταναλωτών. Παράλληλα θα ενισχυθεί σε ικανοποιητικό βαθμό το εισόδημα των δικαιούχων και θα υπάρξει συμβολή στην διατήρηση και δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η δε αναδιάρθρωση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων με την καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών και τη χρήση των ιδιοπαραγόμενων ζωοτροφών θα συμβάλλει στη μείωση του κόστους παραγωγής ζωικών προϊόντων αυξάνοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης ενώ η αναδιάρθρωση με κατεύθυνση σε καλλιέργειες ανθεκτικές ή προσαρμοσμένες στην κλιματική αλλαγή θα συμβάλλει στην ανταγωνιστικότητα και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Διαβάστηκε 1402 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία