Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:39 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 09:47

Έγχρωμη ταχυδρομική κάρτα με όψεις του παλιού Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έγχρωμη ταχυδρομική κάρτα με όψεις του Αγρινίου δημοπρατείται στο ebay. Απεικονίζει σε τέσσερα τεταρτημόρια την πόλη του Αγρινίου, πιθανόν κατά τη δεκαετία του ’60. Στο πρώτο τεταρτημόριο πάνω αριστερά διακρίνονται τα πετρόχτιστα κτίρια της πόλης και στο βάθος ο νέος Ιερός Ναός του Αγίου Χριστοφόρου. Στο δεύτερο τεταρτημόριο πάνω δεξιά ξεχωρίζει η Αγία Τριάδα και η ανηφόρα της οδού Μακρή, χωρίς την σημερινή πυκνή δόμηση. Στο τρίτο τεταρτημόριο κάτω αριστερά διακρίνεται η συμβολή των οδών Γοργοποτάμου και Παναγοπούλου και στο βάθος η Κυρά Βγένα. Στο τέταρτο τεταρτημόριο κάτω δεξιά φαίνεται στο βάθος η σημερινή περιοχή των κεραιών.

Χαρακτηριστικό του αστικού τοπίου της εποχής είναι η εναλλαγή σπιτιών και χωραφιών εντός του αστικού χώρου της πόλης, που θυμίζει μία άλλη περιοχή που πέρασε ανεπιστρεπτί.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 3683 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.