Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:37 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 17:57

Τροπολογία για την απαλλαγή των ανενεργών Αγροτικών Συνεταιρισμών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς.

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, το οποίο υπερψηφίστηκε την Τετάρτη 4 Μαρτίου από την Βουλή, απαλλάσσονται οι ανενεργοί Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, για τα προηγούμενα φορολογικά έτη, από κάθε πρόστιμο, πρόσθετο φόρο, τόκο ή προσαύξηση εκπρόθεσμης καταβολής, το οποίο επιβλήθηκε λόγω της μη υποβολής παντός είδους φορολογικοί δηλώσεων, (εισοδήματος, Φ.Π.Α., ακίνητης περιουσίας, παρακρατούμενοι φόρων, μεταβολών μητρώου, μισθωτών υπηρεσιών και λοιπών δηλώσεων), εφόσον υποβάλουν φορολογική δήλωση για το τρέχον φορολογικό έτος εντός προθεσμίας δύο μηνών από την έναρξη ισχύος του ψηφισθέντος νόμου.

Η αιτιολογική έκθεση της εν λόγω τροπολογίας αναφέρει τα εξής:

«Με το παρόν άρθρο ρυθμίζονται θέματα λύσης και εκκαθάρισης των ανενεργών ΑΣ. Για τη διευκόλυνση της εκκαθάρισης, οι ανενεργοί ΑΣ εφόσον υποβάλουν φορολογική δήλωση για το τρέχον φορολογικό έτος εντός προθεσμίας δύο μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, απαλλάσσονται για τα προηγούμενα φορολογικά έτη από κάθε πρόστιμο, πρόσθετο φόρο, τόκο ή προσαύξηση εκπρόθεσμης καταβολής το οποίο επιβλήθηκε λόγω της μη υποβολής παντός είδους φορολογικών δηλώσεων, όπως εισοδήματος, Φ.Π.Α., ακινήτου περιουσίας, παρακρατούμενων φόρων, μεταβολών μητρώου, μισθωτών υπηρεσιών και λοιπών δηλώσεων».

Η προτεινόμενη διάταξη

Αναλυτικά, η προτεινόμενη διάταξη έχει ως εξής:

Λύση και εκκαθάριση ανενεργών ΑΣ

Εντός των πρώτων δύο (2) μηνών της προθεσμίας που τίθεται για τους ΑΣ της παρ. 3 του άρθρου 36, αυτοί μπορούν να αποφασίσουν τη λύση τους και τη θέση τους σε εκκαθάριση σύμφωνα με τα άρθρα 31 και 32 του παρόντος νόμου. Στην περίπτωση αυτή, για τη διευκόλυνση της εκκαθάρισης, οι συνεταιρισμοί αυτοί, αφού υποβάλουν φορολογική δήλωση για το τρέχον φορολογικό έτος εντός προθεσμίας δύο (2) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, απαλλάσσονται για τα προηγούμενα φορολογικά έτη από κάθε πρόστιμο, πρόσθετο φόρο, τόκο ή προσαύξηση εκπρόθεσμης καταβολής το οποίο επιβλήθηκε λόγω της μη υποβολής παντός είδους δηλώσεων προς τη φορολογική διοίκηση, όπως εισοδήματος, Φ.Π.Α., ακινήτου περιουσίας, παρακρατούμενων φόρων, μεταβολών μητρώου, μισθωτών υπηρεσιών και λοιπών δηλώσεων.

Δείτε την σχετική Τροπολογία εδώ.

Διαβάστηκε 1539 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία