Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  4:17 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 19:30

Περιοδικό "ΠΡΑΣΙΝΟ + ΜΠΛΕ" τεύχος Νο 115 - Φεβρουάριος 2020

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κυκλοφόρησε το 115 τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού ΠΡΑΣΙΝΟ + ΜΠΛΕ για τον μήνα Φεβρουάριο του 2020. Πολλά και ενδιαφέροντα τα θέματα που μπορεί κάποιος να βρεί στις σελίδες του. Στην συνέχεια του άρθρου αναφέρουμε επιγραμματικά μερικά απο αυτά.

EDITORIAL | πανικός και αδιαφορία...

Παλαιότερα είχαμε τον H1N1, την γρίπη των πτηνών, των χοίρων και τώρα έχουμε τον κορωναϊό. Ο πανικός του νέου ιού έχει ήδη κατακυριεύσει μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, με αποκορύφωμα όταν χρησιμοποιεί κανείς τα social media ή ακούει τα ΜΜΜ. Οι χειρουργικές μάσκες έχουν εξαφανιστεί και η αγωνία είναι έκδηλη στο πρόσωπο όλων μη τυχόν και φταρνιστεί ή βήξει κάποιος δίπλα μας. Είναι τέτοια η φρενίτιδα που καλλιεργείται κυρίως στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, σε σημείο που δεν μπορούμε να φανταστούμε τι θα γίνει αν, ο μη γένοιτο, διαπιστωθεί κάποιο θανατηφόρο κρούσμα και στη χώρα μας. Από την άλλη κάποιοι συμπολίτες μας, δυστυχώς πολλοί, επέδειξαν πρόσφατα μεγάλη ανευθυνότητα και σοβαρή αδιαφορία για την υγεία των γύρω τους, συμμετέχοντας μαζικά σε καρναβαλικές και άλλες εκδηλώσεις αγνοώντας προκλητικά τις απαγορευτικές οδηγίες του υπουργείου υγείας και συμβάλλοντας σοβαρά να μετατραπεί όλο αυτό, σε πανδημία. Ο πανικός λοιπόν είναι πολύ κακός σύμβουλος, αλλά και η αδιαφορία από την άλλη είναι χειρότερη και πιο επικίνδυνη. Ας προνοήσουμε και ας συμμορφωθούμε, για να μπορούμε να λέμε πως κάτι έχουμε κάνει και εμείς για την μη διάδοση του ιού. Αλλιώς να μην διαμαρτυρόμαστε ρίχνοντας τις ευθύνες στους άλλους.

Να είστε καλά
Τάσος Ξύδης
Υπεύθυνος Έκδοσης
 

OIKOδράσεις | Ξεκίνησαν με επιτυχία οι παραστάσεις...

Με επιτυχία ξεκίνησαν οι θεατρικές παραστάσεις μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Ναυπάκτου, που διοργανώνει για 10η χρονιά η Περιβαλλοντική οργάνωση “Πράσινο+Μπλε”.

OIKOθέμα | 3 στα 10 παιδιά θύματα εκφοβισμού!

Τα σχολεία, που θα έπρεπε να είναι τα «θεραπευτήρια» των κοινωνικών κραδασμών, μοιάζουν σήμερα με ναρκοπέδια. Όπως δείχνουν οι επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει, τρία στα 10 παιδιά έχουν πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού σε Γυμνάσια και Λύκεια, με τη συντριπτική πλειονότητα των εμπλεκομένων να είναι αγόρια.

ΟΙΚΟδράση | Κορινθιακός η δική μς θάλασσα

Οι καθαρισμοί πραγματοποιήθηκαν σε 6 επιλεγμένες παραλίες του Κορινθιακού Κόλπου (Ναύπακτος, Ιτέα, Αλυκή, Κόρινθος, Ακράτα και Ψαθόπυργος). Για την υλοποίηση των δράσεων συνεργάστηκαν στενά η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση ΟΖΟΝ με το Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «ο Αρίων», τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση ΠΡΑΣΙΝΟ+ΜΠΛΕ, το Σύλλογο Ελεύθερων και Αυτόνομων Δυτών Νομού Φωκίδος «Κρισσαίος» και τον Οικιστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αλυκής Βοιωτίας «η Αργώ».

ΟΙΚΟθέμα | Κορέα vs Ιαπωνία!

Τον Μάρτιο του 2011 ένας ισχυρός σεισμός στον Ειρηνικό προκάλεσε τσουνάμι που οδήγησε στη μερική καταστροφή του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα, με έκλυση σημαντικών ποσοτήτων ραδιενέργειας στην περιοχή.

OIKOθέμα | Πάρκα τσέπης!

16 OIKOθέμα | Πάρκα τσέπης!Τα πάρκα τσέπης (pocket parks) είναι παρέμβαση μικρής μεν κλίμακας (ανθρώπινη κλίμακα), «στρατηγικής» όμως σημασίας και αναγκαιότητας σε επίπεδο γειτονιάς (το κύτταρο που κρατάει ζωντανή μια πόλη). Είναι μικροί «κενοί» δημόσιοι χώροι που αποκτούν αστικό πράσινο και λειτουργικότητες ανοικτού χώρου (περιβαλλοντικές και κοινωνικές) σε αδόμητες επιφάνεις στον πυκνό αστικό ιστό.

OIKOπροορισμοί | BAPAΣOBA το άγιο όρος της Αιτωλοακαρνανίας

Bρίσκεται στην είσοδο του Κορινθιακού Kόλπου, πάνω ακριβώς από τον όρμο της Καλυδώνας. Ένας μεγάλος πέτρινος όγκος, που είναι γυμνός και φθάνει τα 917 μ. ύψος, από την επιφάνεια της θάλασσας.

Αυτά και άλλα εξίσου ενδιαφέροντα θέματα μπορείτε να βρείτε στις σελίδες του περιοδικού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να το δείτε ή να το κάνετε Downloading.

Διαβάστηκε 2416 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 22:26
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.