Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:54 μμ
 
wm small
Κυριακή, 01 Μαρτίου 2020 21:50

Super League 1: Οι ομάδες των playoffs και των playouts

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

H κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε.

Με την ταυτόχρονη διεξαγωγή (19.00) και των επτά αναμετρήσεων της 26ης αγωνιστικής ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος της Super League 1 το απόγευμα της Κυριακής (01/03) και μάθαμε πλέον όλες τις ομάδες που θα αγωνιστούν τόσο στα playoffs όσο και στα playouts.

OI OMAΔΕΣ ΤΩΝ PLAYOFFS

1. Ολυμπιακός 66

2. ΠΑΟΚ 59

3. ΑΕΚ 51

4. Παναθηναϊκός 44

5. ΟΦΗ 34

6. Άρης 34

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ PLAYOUTS
7. Ατρόμητος 32

8. ΑΕΛ 30

9. Ξάνθη 30

10. Αστέρας 30

11. Λαμία 27

12. Βόλος 27

13. Παναιτωλικός 17

14. Πανιώνιος 11

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ PLAYOFFS ΚΑΙ ΤΑ PLAYOUTS
Μετά τη λήξη της Κανονικής Περιόδου οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1 έως και 6 θα συμμετέχουν στα playoffs και οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 7 έως και 14 θα συμμετέχουν στα playouts, διατηρώντας (τόσο στα playoffs όσο και στα playouts) το σύνολο των βαθμών που κατέκτησαν κατά την Κανονική Περίοδο.

Τα playoffs θα διεξαχθούν σε δέκα αγωνιστικές ημέρες ήτοι σε δύο γύρους των πέντε αγωνιστικών έκαστος όπου σε κάθε γύρο όλες οι ομάδες θα αγωνιστούν έναντι όλων των άλλων, βάσει κλήρωσης.

Πρωταθλήτρια θα ανακηρύσσεται η ομάδα (εξ αυτών που συμμετείχαν στα playoffs) που μετά την ολοκλήρωση των playoffs θα έχει την υψηλότερη βαθμολογία (ήτοι θα έχει κατακτήσει σωρευτικά τους περισσότερους βαθμούς κατά την Κανονική Περίοδο και τα playoffs αθροιστικά).

Με τον ίδιο τρόπο (άθροισμα βαθμών στην Κανονική Περίοδο και στα playoffs) θα προσδιορίζονται οι λοιπές θέσεις του Πρωταθλήματος (2η, 3η κλπ) εκ των οποίων θα προκύπτουν οι ομάδες που θα συμμετέχουν στις Διοργανώσεις της UEFA.

Τα playouts θα διεξαχθούν σε επτά αγωνιστικές ημέρες ήτοι σε ένα μοναδικό γύρο κατά τον οποίο όλες οι ομάδες θα αγωνιστούν έναντι όλων των άλλων, βάσει κλήρωσης.

Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 7, 8, 9 και 10 της Κανονικής Περιόδου θα αγωνιστούν σε τέσσερις εντός έδρας και τρείς εκτός έδρας αγώνες στα Playouts, ενώ οι λοιπές ομάδες θα αγωνιστούν σε τρεις εντός έδρας αγώνες και τέσσερις εκτός έδρας αγώνες στα playouts, βάσει κλήρωσης.

Οι θέσεις 7 έως 14 θα προσδιορίζονται από το σύνολο των βαθμών που οι ομάδες που συμμετείχαν στα playouts κατέλαβαν σωρευτικά κατά την Κανονική Περίοδο και τα playouts αθροιστικά. Μετά το τέλος των playouts η τελευταία ομάδα θα υποβιβαστεί, ενώ η προτελευταία θα παίξει μπαράζ με τη δεύτερη της Super League 2.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ ΣΕ PLAYOFFS ΚΑΙ PLAYOUTS
Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες ισοβαθμούν, μετά την ολοκλήρωση της φάσης των playoffs και playouts, θα εφαρμόζονται κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια:

i. Σε περίπτωση που από τον πίνακα βαθμολογίας προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει κατακτήσει σωρευτικά τους περισσότερους βαθμούς κατά την Κανονική Περίοδο και τα playoffs / playouts αθροιστικά).

ii. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει την μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες κατά την Κανονική Περίοδο και τα playoffs / playouts αθροιστικά).

iii. Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε, για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος ειδικός βοηθητικός πίνακας με κριτήριο τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος”.

Η τελική βαθμολογία της Super League

1,Ολυμπιακός 66
2,ΠΑΟΚ 59
3,ΑΕΚ 51
4,Παναθηναϊκός 44
5,ΟΦΗ 34
6,Αρης 34

7,Ατρόμητος 32
8,ΑΕΛ 30
9,Ξάνθη 30
10,Αστέρας Τρίπολης 30
11,Λαμία 27
12,NΠΣ Βόλου 27
13,Παναιτωλικός 17

14,Πανιώνιος 11

*Ο Πανιώνιος ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6

sport24.gr

Διαβάστηκε 2724 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01 Μαρτίου 2020 23:58
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.