Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  4:19 μμ
 
wm small
Κυριακή, 01 Μαρτίου 2020 14:16

Νέα εποχή στην κλωνική επιλογή αμπέλου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης υπέγραψε την απόφαση με την οποία καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις της κλωνικής επιλογής καθώς και η διαδικασία εγγραφής και διαγραφής κλώνων ποικιλιών και υποκειμένων αμπέλου.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση ο κ. Βορίδης διασφαλίζει την ταυτοποίηση ποικιλιών αμπέλου σε επίπεδο κλώνου προκειμένου να καταστεί εφικτός ο έλεγχος του φυτικού υλικού και η επιλογή του κλώνου ως προς την ποικιλιακή του ταυτότητα και την φυτοϋγειονομική του κατάσταση.

Η απόφαση του Υπουργού δημιουργεί τις προϋποθέσεις εκείνες που θα προσδώσουν μακροπρόθεσμα στο προϊόν σταθερή και αναβαθμισμένη παραγωγή και σαφή ποικιλιακή ταυτότητα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Επιπλέον, με τη συγκεκριμένη απόφαση ορίζονται οι φυτοϋγειονομικές απαιτήσεις ενός προϊόντος απαλλαγμένου από επιβλαβείς οργανισμούς και ιώσεις.

Στην απόφαση περιγράφεται η διαδικασία της κλωνικής επιλογής και η διαδικασία εγγραφής και διαγραφής των κλώνων στον εθνικό κατάλογο. Παράλληλα, περιγράφεται η διατήρηση των κλώνων και ο έλεγχος των διατηρητών.

Διαβάστηκε 1484 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία