Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  7:49 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 00:21

Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Περιορίζονται οι επισκέψεις στις κλινικές – Σύσκεψη στην Περιφέρεια  – «Πάτησαν» Ελλάδα οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου

Κ. Μπακόπουλος: «Μπαίνει σε προγραμματισμό ένας σχεδιασμός για να αντιμετωπιστεί κάθε ενδεχόμενο»

Για το πόσο έτοιμα είναι τα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου να αντιμετωπίσουν κρούσμα κορονοϊού, μίλησε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Μπακόπουλος στο ΔΥΤΙΚΑ FM και τη Δήμητρα Λαοπόδη.«Έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κρούσμα στην Ελλάδα. Αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι χρειάζεται ψυχραιμία από την μεριά του πληθυσμού και αφ’ ετέρου σωστός προγραμματισμός με βάση τα διεθνή standard. Όσον αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα αρχίζει πλέον να μπαίνει σε προγραμματισμό ένας σχεδιασμός, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό που συμβαίνει κατά βάση στην Ιταλία. Σαφώς τα μέτρα θα ενταθούν ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου» είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Μπακόπουλος και στη συνέχεια εξήγησε τι θα συμβεί σε περίπτωση που υπάρξει ύποπτο κρούσμα σε κάποιο από τα νοσοκομεία της περιοχής. «Στην Δυτική Ελλάδα, που δεν έχουμε κέντρο αναφοράς για τον ιό σε κάθε πόλη, είναι δεδομένο ότι θα απευθυνθεί κάποιος στο πλησιέστερο νοσοκομείο, θα αξιολογηθεί, το νοσοκομείο θα έχει πάρει κάποια βασικά μέτρα και τα περιστατικά που θα θεωρηθούν ότι αξίζουν παραπέρα διερεύνησης  θα σταλούν από τους γιατρούς στο νοσοκομείο αναφοράς» εξήγησε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατροί.

«Καταστροφολογίες και υπερβολές λέγονται για το Νοσοκομείο»

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα ακούγονται για τις δυνατότητες του νοσοκομείου Αγρινίου και τα περί αμφισβήτησης κατά πόσο μπορεί να ανταποκριθεί ο κ. Μπακόπουλος ήταν κατηγορηματικός. «Έχω βαρεθεί πλέον να ακούω, να σχολιάζω και να ασχολούμαι με αυτά τα πράγματα. Ό,τι λέγεται δεν σημαίνει ότι είναι και πραγματικότητα. Αυτοί που το λένε και αυτοί που δημιουργούν αυτή την ομιχλώδη εικόνα για το νοσοκομείο Αγρινίου θα πρέπει να γίνουν λίγο πιο επώνυμοι, πιο συγκεκριμένοι, για να δούμε τι είναι αυτά τα ισχυρά δεδομένα που έχουν αυτοί και δεν τα έχουμε εμείς. Ό,τι υπάρχουν προβλήματα κανείς δεν το αρνείται. Αλλά από αυτό μέχρι να αρχίσουμε να λέμε αυτές τις καταστροφολογίες και τις υπερβολές απέχει πάρα πολύ».

Στο μεταξύ από το Υπουργείο Υγείας σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Σ» δόθηκε εντολή να παρθούν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της έξαρσης των ιώσεων. Πληροφορίες αναφέρουν πως στα δυο νοσοκομεία του νομού υπάρχει ήδη περιορισμός των επισκέψεων στις κλινικές.

«Πάτησαν» Ελλάδα οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου

Στο μεταξύ επέστρεψαν χθες το βράδυ εσπευσμένα από την Ιταλία, 15 μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου που βρίσκονται στην γειτονική χώρα από τις 19 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής του προγράμματος Erasmus. Υπενθυμίζεται ότι για προληπτικούς λόγους το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε τα δέκα ελληνικά σχολειά που βρίσκονται στην Ιταλία, μεταξύ αυτών και το 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου να επιστρέψουν άμεσα. Οι μαθητές και οι συνοδοί του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, όπως πληροφορείται η «Σ», είναι απολύτως καλά στην υγεία τους και επέστρεψαν χθες αεροπορικώς από την Ιταλία. Μάλιστα σε επικοινωνία που είχαν με τους οικείους τους, τόσο οι καθηγητές όσο και οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ, μετέφεραν από τη Ρώμη, όπου βρίσκονταν, μία εικόνα ψυχραιμίας που πόρρω απέχει από τις σκηνές πανικού με τα ράφια των super-markets να αδειάζουν, που εκτυλίσσονται στον ιταλικό βορρά, όπου εμφανίστηκαν τα περισσότερα κρούσματα και οι θάνατοι εξ’ αιτίας του κορονοϊού. Εξάλλου όπως τονίστηκε εξ’ αρχής από τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας η αναστολή των εκπαιδευτικών εκδρομών στην Ιταλία γίνεται περισσότερο για προληπτικούς λόγους, όπως επίσης ουδέποτε τέθηκε θέμα καραντίνας για τους μαθητές που βρέθηκαν αυτή την εποχή στην Ιταλία.

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Ενημέρωση για τον κορωνοϊό και τα μέτρα πρόληψης

Σύσκεψη σχετικά με την διακίνηση των επιβατών στα λιμάνια και τα αεροδρόμια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τα προληπτικά μέτρα αλλά και τα μέτρα αντιμετώπισης ενδεχομένων κρουσμάτων του κορονοϊού, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη, Χαράλαμπου Μπονάνου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι και αρμόδιοι φορείς και κατά τη διάρκειά της, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γεώργιος Παναγιωτακόπουλος, (Παθολόγος και Επίκουρος Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας Πανεπιστημίου Πατρών) και οι επιστήμονες, Ανδριάνα Παυλή (Ιατρός Δημόσιας Υγείας, Διευθύντρια Ταξιδιωτικής Ιατρικής), Σοφία Χατζηαναστασίου (Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος) και Χαράλαμπος Γώγος (Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας) ενημέρωσαν πλήρως τους παρευρισκόμενους σχετικά με την εξέλιξη της επιδημιολογίας του κορονοϊού και τα μέτρα που μπορούν να λαμβάνονται, κυρίως στα πλοία.

Σημειώνεται πως οι ειδικοί δεν μίλησαν για την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων, παρά μόνο για πλήρη και διεξοδική ενημέρωση των πολιτών με την ανάρτηση σχετικών αφισών και τη διανομή ανάλογων φυλλαδίων, ενώ επίσης, υπογράμμισαν την κεφαλαιώδη σημασία αυστηρής τήρηση των ατομικών μέτρων υγιεινής.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος, τόνισε: «Η οικονομική και κοινωνική ζωή της Πάτρας, αλλά και κάθε περιοχής της Δυτικής Ελλάδας, συνεχίζεται κανονικά και αδιατάρακτα. Η καλύτερη προστασία απέναντι στον κορονοϊό, αλλά και σε κάθε νόσο, είναι η καλή και αξιόπιστη ενημέρωση του πολίτη. Και η ενημέρωση αυτή γίνεται μόνο από τους υπεύθυνους της δημόσιας Υγείας και τα αρμόδια όργανα. Γι’ αυτό και κανένας δεν πρέπει να ενδίδει σε φήμες και διαδόσεις, χωρίς καμία εγκυρότητα».

Στη σύσκεψη πήραν μέρος υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας , η Αγγελική Κανελλοπούλου, Δ/ντρια του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, ο Διονύσιος Μαρκόπουλος, Διευθυντής του Τελωνείου Πατρών, ο Γεώργιος Μιχαλόπουλος, Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας), η Ελένη Γιαννάκη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Πολιτικής Αεροπορίας του Αεροδρομίου Αράξου, εκπρόσωποι των Λιμεναρχείων Πάτρας,  Κυλλήνης, Κατακώλου και Μεσολογγίου, ο Παναγιώτης Τσώνης, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ, ο Ανδρέας Πατούχας, Πρόεδρος της Ένωσης Ναυτικών Πρακτόρων Πατρών και Δυτικής Ελλάδας, καθώς επίσης και εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1056 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.