Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  2:42 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 19:53

Ο μουσικός από τα Καλύβια Αγρινίου Λεωνίδας Περεπής μας “συστήνεται” με το “Fly”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το πρώτο προσωπικό του τραγούδι ανέβασε πρόσφατα στο διαδίκτυο ο νεαρός μουσικός, Λεωνίδας Ν. Περεπής, με τίτλο «Fly» (πετώ) με αγγλικούς στίχους, ενώ παράλληλα εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές έχοντας στο ρεπερτόριό του, έντεχνα ελληνικά και ροκ τραγούδια!

Κατάγεται από τα Καλύβια Αγρινίου, έχει μεγαλώσει στο Αγρίνιο και είναι φοιτητής, στο τελευταίο έτος σπουδών του τμήματος Γεωπονίας, στην Καλαμάτα και πραγματοποιεί την πρακτική άσκηση για να πάρει το πτυχίο του.

Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε ως χόμπι από τα μαθητικά του χρόνια στο Αγρίνιο, ήταν μέλος ως κιθαρίστας στο μαθητικό συγκρότημα «Seventh Sense» και μάλιστα το 2015 συμμετείχαν στα προκριματικά του φεστιβάλ Schoolwave, ενώ ο Λεωνίδας τραγουδά, είναι αυτοδίδακτος ηλεκτρικός- ακουστικός κιθαρίστας και έχει γνώσεις μπάσου.

Οι μουσικές του επιρροές προέρχονται από διάφορα παρακλάδια των blues και της classic rock αλλά και, hard rock, heavy metal, garage, punk, stoner, reggae, ελληνικό ροκ, έντεχνο κ.ά.

Ο Λεωνίδας Ν. Περεπής, τα τελευταία 6 χρόνια παίζει επαγγελματικά και όπως λέει ο ίδιος «…πιστεύω πως η μουσική είναι τρόπος ζωής και έκφρασης του κάθε ανθρώπου».

Ο νεαρός μουσικός, συνθέτει μουσική και στίχους για ποικίλλα μουσικά είδη, κάνει συναυλίες, κάθε φορά με ένα πλούσιο πρόγραμμα και πολλές διασκευές, με ελληνικό ροκ και έντεχνα τραγούδια, με συχνές εμφανίσεις σε διάφορα μαγαζιά του Αγρινίου, της Καλαμάτας, του Ρεθύμνου και της Αθήνας. 

Αρκετές φορές κάνει συνεργασίες με άλλους μουσικούς, με τους οποίους ¨ανοίγουν¨ τα ατομικά live-ντουέτα, σε σύνθεση κιθάρα-φωνή.

Το νέο προσωπικό τραγούδι του Λεωνίδα Περεπή, αποτελεί μια σύνθεση του μουσικού είδους stoner rock. Το Stoner rock (ή Stoner metal) είναι είδος μουσικής που συνδυάζει στοιχεία των heavy metal, ψυχεδελικού ροκ, blues rock, acid rock και doom metal. Δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών με βασικούς συντελεστές τα συγκροτήματα Kyuss και Sleep. Έχει τις ρίζες του στη μουσική των Black Sabbath και των Led Zeppelin, σε συνδυασμό με το ψυχεδελικό ροκ της δεκαετίας του ’60.

Η μουσική έχει αργό ή μέσο ρυθμό και περιλαμβάνει έντονα παραμορφωμένες κιθάρες και μπάσο, μελωδικά φωνητικά και παραγωγή που θυμίζει το στυλ της δεκαετίας του ’70.

Η πρώτη αυτή μουσική προσπάθεια του Λεωνίδα Περεπή, σε full-band σύνθεση που έχει ¨ανέβει¨ ήδη στο youtube, είναι ηχογραφημένη στο σπίτι του, χωρίς ηχητικό εξοπλισμό σε στούντιο: «Είναι γραμμένο στην απλούστερη μορφή του, ώστε να μην υποστεί παραπάνω  επεξεργασία. Έχει ανέβει με σκοπό την έκθεση ιδεών και την ενασχόληση με τη μουσική και όχι την υψηλή ηχητική ανάλυση και τον ανταγωνισμό…» Θα ακολουθήσουν και άλλες  τέτοιες συνθέσεις μελλοντικά, μας υπόσχεται ο Λεωνίδας και εμείς του ευχόμαστε κάθε επιτυχία!

Τίτλος τραγουδιού: Fly (αγγλικός στίχος)

Είδος: Stoner Rock

Μουσική-Στίχοι: Λεωνίδας Περεπής

Φωνή και μουσική επιμέλεια οργάνων (vocals, drum machine, lead guitar, rhythm guitar, bass guitar): Λεωνίδας Περεπής

kalyvia.gr

Διαβάστηκε 1587 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.