Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 10:11

Ομόνοια Ναυπάκτου Βόλεϊ Γυναικών: “Κλείδωσε” τα play off η Ομόνοια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σημαντικό διπλό με καθαρό σκορ πήρε η Ομόνοια Ναυπάκτου την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στη Σπάρτη. Νίκησε το Σπαρτιατικό 1-3 παρότι βρέθηκε να χάνει στα σετ και σε συνδυασμό με την ήττα του Ποσειδώνα Λουτρακίου με 2-3 από τον Απόλλωνα Πάτρας κλείδωσε την τέταρτη θέση που οδηγεί στα play off του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής.

Μια ακόμα νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής για την Ομόνοια Ναυπάκτου στο δεύτερο συνεχόμενο μακρινό της ταξίδι. Μετά την Καλαμάτα οι ναυπάκτιες έφυγαν με διπλό και από τη Σπάρτη κρατώντας στα χέρια τους την τέταρτη θέση όποια και αν είναι τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής .

Με σοβαρές ελλείψεις, κυρίως στο κοντρόλ, η Ομόνοια να χάνει εύκολα το πρώτο σετ με 25-19 από τον μαχητικό Σπαρτιατικό που παλεύει να μείνει στην κατηγορία και χρειαζόταν οπωσδήποτε βαθμούς. Ανεβάζοντας την απόδοσή της στο σερβίς και βρίσκοντας ισορροπία στο κοντρόλ η Ομόνοια βρέθηκε να προηγείται στο δεύτερο σετ με 10-14 και σταδιακά ανέβασε τη διαφορά ακόμα και στους 8 πόντους στο τελικό 17-25 ισοφαρίζοντας τα σετ. Στο τρίτο σετ η Ομόνοια βρέθηκε να προηγείται με 2-7 από την αρχή με το Σπαρτιατικό να μην μπορεί να ακολουθήσει στο σκορ και το σετ να πηγαίνει εύκολα στις ναυπάκτιες με 15-25. Το Τελευταίο του χαρτί για κάποιο βαθμό έπαιξε στο τέταρτο σετ ο Σπαρτιατικός. Παρά το αρχικό προβάδισμα των φιλοξενούμενων μείωσαν σε 12-13 και διεκδίκησαν ως το τέλος το παιχνίδι. Παρόλα αυτά τα κορίτσια της Ομόνοιας έδειξαν χαρακτήρα και πήραν το σετ με 21-25 και το παιχνίδι με 1-3 σετ.

Παρά τη σπουδαιότητα του αγώνα για τους γηπεδούχους άψογη ήταν οι φιλοξενία του Σπαρτιατικού και πολύ καλή η διαιτησία των Κανελλίδη-Σοφού.

Οι θέσεις 2-3 και 7-10 θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Η ΕΑΠ χρειάζεται τουλάχιστον 2 βαθμούς στο παιχνίδι της με τον πρωτοπόρο Απόλλωνα για να πάρει τη δεύτερη θέση και το αβαντάζ της έδρας στην πρώτη φάση των play off όντας η μόνη ομάδα της κατηγορίας που τον έχει νικήσει στο φετινό πρωτάθλημα. Την κατάσταση θέλει να εκμεταλλευτεί ο Ερυθρός Αστέρας που παίζει στην Αρχαία Ολυμπία με τον Ολυμπιονίκη με τους γηπεδούχους όμως να αναζητούν τουλάχιστον δύο βαθμούς που θα του δώσουν την παραμονή. Χαμός και με τις υπόλοιπες ομάδες της ουράς. Η Ομόνοια, αδιάφορη βαθμολογικά,  αγωνίζεται στο Ναύπλιο με την Αλκυώνη που με νίκη έχει το μεγαλύτερο προβάδισμα από όλους για να μείνει στην κατηγορία ενώ το σημαντικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής γίνεται στη Σπάρτη με το Σπαρτιατικό να παίζει την κατηγορία κόντρα στην Ολυμπιάδα Πάτρας.

Σπαρτιατικός ΓΣ (Κωνσταντόπουλος): Κακκά, Τσεμπελή, Καπετάνου, Ρηγάκου, Κανελλίδη, Πλειώτα Μ., Λαμπρινού, Φουντούκη, Καπετανέα, Παπασπυριδάκου, Στρατή, Πετράκου, Βλαχοκωνσταντή.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Τσακανίκας): Πατακοπούλου, Ντότσι, Σκούνα, Σιακαβέλλα, Σχίζα, Τσαμπά, Μπαλή, Νάκη, Καμουτσή.

Βαθμολογία Η’ Ομίλου Β’ Εθνικής

ΟΜΑΔΑ                           Ν-Η  Βαθμοί

1. Απόλλωνας Πάτρας            16-1    47

2. Ε.Α.Π.                      14-3    43

3. Ερυθρός Αστέρας Πάτρας      15-2    41

4. Ομόνοια Ναυπάκτου           10-7    31

5. Ποσειδώνας Λουτρακίου        9-8    28

6. Ακρίτας Καλαμάτας           7-10    20

7. Ολυμπιάδα Πάτρας            4-13    12

8. Αλκυών Ναυπλίου             4-13    12

9. Ολυμπιονίκης Αρχ. Ολυμπίας  3-14    11

10. Σπαρτιατικός Γ.Σ.          3-14    10

 

Διαβάστηκε 1941 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.