Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:35 πμ
 
wm small
Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 16:57

Ντίας: Ο Παναιτωλικός κρατά το μηδέν με τον Ουρουγουανό «6άρι»!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο 31χρονος χαφ επέστρεψε στον άξονα και τα «καναρίνια» δεν έχουν δεχθεί γκολ με εκείνον σε ρόλο «κόφτη» 

Το τίτλο του MVP της περασμένης σεζόν για τον Παναιτωλικό κέρδισε ο Χόρχε Ντίας, καθώς ήταν η «αποκάλυψη» των «κυανοκίτρινων». Οχι τόσο για τις αγωνιστικές του επιδόσεις τις οποίες και… κατέθεσε από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο Αγρίνιο, το καλοκαίρι του 2017, αλλά επειδή ξεχώρισε πέρσι σε έναν καινούργιο ρόλο. Μέχρι πρότινος τον βλέπαμε ακραίο, δεύτερο επιθετικό, κλασικό στράικερ ακόμη και μπακ, όμως τότε έπαιξε για πρώτη φορά «6άρι». Οχι μόνο αγωνίστηκε, για να τα λέμε όλα, αλλά ήταν και πάρα πολύ καλός.
Εσχάτως η ιστορία ξαναγράφεται και στα ματς με Βόλο και Πανιώνιο τον είδαμε εκ νέου στον συγκεκριμένο ρόλο. Οχι απλά «μετατοπίστηκε» κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά μαζί με τον Ντάλσιο είχαν τον άξονα ως χώρο ευθύνης τους. Παρότι ουδείς εξ’ αυτών είναι «κόφτης» το εγχείρημα στέφεται με επιτυχία, αφού η ταχύτητα και οξυδέρκεια του 31χρονου του επιτρέπει να ανταποκρίνεται σε αυτόν τον ρόλο, ενώ σημαντικό λόγο παίζει και ο νεαρός χαφ. Ο 23χρονος το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται αναγεννημένος και ως κλασικό «8άρι» βοηθά τόσο ανασταλτικά, όσο και επιθετικά.
Αλλά ας επιστρέψουμε στο «κεφάλαιο Ντίας». Αθροιστικά σε αυτά τα δύο παιχνίδια έμεινε στο γήπεδο για 192 λεπτά. Με τους «νεοφώτιστους» είδε την κόκκινη κάρτα στο 90’+2′ (στο πρώτο μισό είχαμε ένα λεπτό καθυστέρηση, άρα συνολικά 93), ενώ κόντρα στους «κυανέρυθρους» έβγαλε όλο τον αγώνα (90’+ 9 λεπτά αθροιστικά ο έξτρα χρόνος στο πρώτο και δεύτερο ημίχρονο). Σε αυτό το διάστημα οι «κυανοκίτρινοι» κράτησαν το μηδέν, αφού από τους Βολιώτες ισοφαρίστηκαν στην στατική μπάλα μετά την αποβολή του. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Την Κυριακή οι Νεοσμυρνιώτες έβγαλαν μόνο μία φάση (σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αραμπούλι), ενώ ο Βόλος δεν είχε άλλη κλασική ευκαιρία πλην του γκολ που σημείωσε, δηλαδή με εκείνον εκτός γηπέδου.
Η παραπάνω εξέλιξη μόνο… τυχαία δεν λογίζεται και μάλιστα μπορεί να συνυπολογιστεί το γεγονός πως με τον Πανιώνιο οι Ντίας, Ντάλσιο ήταν οι πρώτοι «κλέφτες» του Παναιτωλικού (από 3).
gazzetta.gr
 
Διαβάστηκε 1948 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.