Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:01 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 18:48

Στα χωριά των Οινιάδων η Αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια παράκαμψη στα χωριά των Οινιάδων, μετά από πρόσκληση μελών του Σωματείου «Acheloos Grow Up», στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην Αιτωλοακαρνανία, έκανε η Η’ Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και Βουλευτής του ΜέΡΑ 25, κα. Σοφία Σακοράφα.

Στην Κατοχή και το Πεντάλοφο βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου 2020, η κα. Σοφία Σακοράφα, προκειμένου να συναντήσει Τοπικά Συμβούλια, παραγωγικούς φορείς και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Οινιάδων.

Κατά την επίσκεψή της στην Κατοχή η κα. Σακοράφα συνάντησε στην κεντρική πλατεία του χωριού τον Δημοτικό Σύμβουλο Οινιάδων, κ. Δημήτρη Ράπτη, τον Πρόεδρο της Κατοχής, κ. Γιώργο Καλόκληρο και μέλη της Δημοτικής Κοινότητας, ενώ στη συνέχεια συζήτησε με ομάδα παραγωγών.

Στις συζητήσεις κυριάρχησαν οι πτωτικές τιμές σε ελιές και λάδι, με την κα. Σακοράφα να τονίζει ότι δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση στην ερώτησή της προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Βορίδη και ότι θα επανέλθει στο ζήτημα με επίκαιρη ερώτηση. Επίσης, ειπώθηκαν οι ανησυχίες για την εκτροπή του Αχελώου και γενικά για το μαράζωμα μιας αγροτικής περιοχής που έχει επενδύσει στον πρωτογενή τομέα.

Στη συνέχεια η κα. Σακοράφα μετέβη στο Πεντάλοφο όπου συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πενταλόφου, κ. Γιώργο Μαζαράκη, τον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου «Αcheloos Grow Up» κ. Γιάννη Τζακώστα και το Μέλος κ. Απόστολο Μαζαράκη ενημερώθηκε για τις επιπτώσεις της εκτροπής του Αχελώου στην βιοποικιλότητα της περιοχής και σε άλλα επί μέρους προβλήματα που θα επιφέρει στην αγροτική παραγωγή.

Το Σωματείο «Acheloos Grow Up» παρέδωσε σχετικό ψήφισμα κατά της εκτροπής του Αχελώου στην Αντιπρόεδρο της Βουλής η οποία δήλωσε ότι είναι ενάντια στην επανεκκίνηση της ιστορίας της εκτροπής του Αχελώου και ότι θα βρίσκεται σε επαφές με φορείς και κατοίκους για να μπορέσει να αναχαιτίσει από την θεσμική θέση της, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην περιοχή προς ιδιωτικά οφέλη.

Η επίσκεψη στο Πεντάλοφο ολοκληρώθηκε με την προσφορά μιας δεξίωσης σε τοπική ταβέρνα με παραδοσιακά εδέσματα με την κα. Σακοράφα να δεσμεύεται ότι θα επανέλθει σύντομα στην περιοχή.

 

Το ψήφισμα: ΨΗΦΙΣΜΑ_AcheloosGrowUp

iaitoloakarnania.gr

Διαβάστηκε 2077 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/