Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:44 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 18:26

Σπήλιος Λιβανός: Παρέμβαση μου στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Τις θέσεις μου για το ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ, τις αρχές και αξίες μας που παραμένουν επίκαιρες, αλλά και τη μετεξέλιξη του κόμματος σε «κυψέλη» δημιουργικού διαλόγου και προβληματισμού είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Κυριακή 23/02/2020.

Ολόκληρη η παρέμβαση μου στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ:

"Η Νέα Δημοκρατία με τις αρχές και αξίες της, αποτελεί τον μόνο στέρεο πυλώνα σταθερότητας απέναντι στον λαϊκισμό και τις ακρότητες. Από την ίδρυσή της, έως σήμερα, δηλαδή για περισσότερα από 46 χρόνια, το ιδεολογικό της πρόταγμα παραμένει επίκαιρο και απαντά ουσιαστικά στις προκλήσεις των καιρών: Είμαστε ένα ανοικτό, φιλελεύθερο, πατριωτικό κόμμα, με πολιτικά μας θεμέλια την κοινωνική δικαιοσύνη και την υποστήριξη των αδυνάτων.

Ο ιδρυτής μας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, οραματίστηκε μια παράταξη η οποία «θα υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς και θα θεωρεί πάντα όλους τους Έλληνες όχι μόνο ίσους απέναντι των νόμων, αλλά και με ίσα δικαιώματα απέναντι των βιωτικών ευκαιριών και των δυνατοτήτων που διανοίγει ο πολιτικός, οικονομικός και κοινωνικός βίος».

Ακριβώς αυτός ο ιδεολογικός πυρήνας, με την ατομική ελευθερία, από τη μία και τη κοινωνική φροντίδα, από την άλλη, τροφοδοτεί την διαρκή μας ανανέωση. Κυρίως, όμως, μας επιτρέπει να κρατάμε σταθερή την πορεία μας σε έναν κόσμο που δεν ζει, πια, με τις μεγάλες δογματικές «βεβαιότητες» του παρελθόντος. Πυξίδα μας ήταν, είναι και θα είναι η προσφορά προς τους πολίτες, και το παραταξιακό αίσθημα ευθύνης για το κοινωνικό καλό και τη Δημοκρατία.

Αυτή είναι η ηθική μας υποχρέωση και είναι δεσμευτική για όλους. Είμαστε μία παράταξη διαρκώς μετεξελισσόμενη με ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό. Είμαστε ένα λαϊκό κόμμα, που εκφράζει τις προσδοκίες και τα συμφέροντα ολόκληρου του ελληνικού λαού. Ένα γνήσιο πατριωτικό κόμμα, που όμως, είναι αμετακίνητα απέναντι στον λαϊκιστικό εθνικισμό, στις κραυγές και στις κορώνες του διχασμού και της μισαλλοδοξίας. Που ενσαρκώνει το όραμα «Πρώτα οι Ελληνες – Πρώτα η Ελλάδα», αλλά ως αναπόσπαστο μέρος του ευρωπαϊκού συνόλου, που πορεύεται με τις αρχές και τις αξίες του Διαφωτισμού.Είμαστε οι Έλληνες του ευρωπαϊκού πυρήνα, και λειτουργούμε ως γνήσιοι εκφραστές και ενσαρκωτές του.
Με ηγέτη μας τον Κυριάκο Μητσοτάκη βαδίζουμε προς το μέλλον, μέσα από έναν προοδευτικό δρόμο, απότοκο των σύγχρονων αναγκών της πατρίδας μας. Το νέο σύνορο μεταξύ συντήρησης και προόδου είναι πλέον η ανάπτυξη. Η ανάπτυξη και η ευημερία για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες! Με υπαρκτές και ουσιαστικές τις ιδεολογικές διαφορές, αλλά μακριά από τα στερεοτυπικά αναμαθήματα του παρελθόντος περί «δεξιάς και αριστεράς».
Σεβόμαστε και υπηρετούμε το κράτος δικαίου. Δουλεύουμε σκληρά και αλλάζουμε το παραγωγικό μας πρότυπο. Εμείς δεν φιλοδοξούμε να ελέγξουμε τους «αρμούς της εξουσίας». Δεν στήνουμε παραδικαστικά κυκλώματα για να εξοντώσουμε τους αντιπάλους. Δεν βάζουμε ούτε βγάζουμε κουκούλες. «ΣΥΡΙΖΑ» δεν θα γίνουμε.

Η κοινωνία αλλάζει. Μαζί της και η Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα μετατρέπεται – και πάντως οφείλει να μετεξελιχθεί - σε «κυψέλη» δημιουργικού διαλόγου και προβληματισμού. Με ανοικτές τις πόρτες στη συνεννόηση και τη σύνθεση και ερμητικά κλειστές στις λογικές εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων.
Οι τοπικές οργανώσεις μετεξελίσσονται για να εκφράσουν τα δυναμικά κοινά της κοινωνίας: Τους νέους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους ανθρώπους της παραγωγής και του μόχθου.

Στη σημερινή συγκυρία, που οι πολίτες εμπιστεύτηκαν στη Νέα Δημοκρατία την τύχη της χώρας, το κόμμα μας είναι ο αγωγός διάχυσης της βούλησης των πολιτών προς την κυβέρνηση. Αλλά για να διαδραματίσει με επάρκεια και αποτελεσματικότητα τον ρόλο του, πρέπει να διατηρήσει την ουσιαστική του αυτονομία από την κρατική δομή. Μόνο έτσι θα κρατά σταθερό το «πηδάλιο», διασφαλίζοντας την ορθή ιδεολογική πλεύση.

Ταυτοχρόνως, το κόμμα είναι ο «φορέας» εκπομπής των κοινωνικών μηνυμάτων προς την κυβέρνηση. Κρατά ανοικτό τον δίαυλο επικοινωνίας της κυβέρνησης με τους πολίτες και διασφαλίζει διαρκή, αμφίδρομη επαφή.

Μόνο έτσι δεν θα μας απειλήσει ο «ιός» του κυβερνητισμού, που όπως έχει αποδειχθεί, ιστορικά, οδηγεί σε κομματική αδράνεια”.

Διαβάστηκε 1835 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/