Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:20 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 12:51

Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος στο Αγρίνιο (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με την δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και στην ενορία Αγίας Τριάδος Αγρινίου, η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ του Γέροντος στις Ροβιές της βόρειας Εύβοιας, κατόπιν προσκλήσεως του προϊσταμένου του Ιερού Ναού Aρχιμ. π. Νεκταρίου Τριάντη.

Τα Ιερά Λείψανα εκόμισε, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γαβριήλ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ του Γέροντος και τα υποδέχτηκε, στα προπύλαια του Ιερού Ναού, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Ακολούθησε Δοξολογία επί τη αφίξει της Τιμίας Κάρας όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς, μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τον  Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ του Γέροντος Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Γαβριήλ, ο οποίος υποβλήθηκε στον κόπο να φέρει την Τιμία Κάρα στο Αγρίνιο, ιδιαιτέρως όμως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο «ο οποίος έδωσε την ευλογία και την άδεια να έρθει η Τιμία Καρά στη Μητρόπολή μας…».

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Αρχιμ. π. Γαβριήλ, κατά την αντιφώνησή του ευχαρίστησε κι εκείνος τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας  κ. Κοσμά, διαβιβάζοντας  παράλληλα και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου. Αμέσως μετά το πέρας της Δοξολογίας τελέστηκε η ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού.

 Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου τελέσθηκε Όρθρος και Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, όπου τον θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ του Γέροντος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Γαβριήλ.

Το βράδυ της Κυριακής 27 προς Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της Α΄ και Β΄ ευρέσεως της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή  πλήθους πιστών από όλη τη Μητροπολιτική Περιφέρεια, κατά την υποδοχή της Τιμίας Κάρας καθώς και στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία της Κυριακής και στην Ιερά Αγρυπνία.

Μεγάλη ευλογία αποτελεί η ζωντανή παρουσία του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος στην πόλη μας αυτή την χρονική περίοδο του Τριωδίου, ο οποίος ήρθε για να μας ενισχύσει, να μας αφυπνίσει και να μας βοηθήσει να ζήσουμε το στάδιο των αρετών και να αγωνιστούμε να βιώσουμε όπως θέλει ο Θεός την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Ιδιαίτερη είναι η συγκίνηση των πιστών αυτές τις ημέρες καθότι ο πιστός λαός της Αιτωλοακαρνανίας συνδέεται πνευματικά με την Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ αλλά και με τον Άγιο Ιάκωβο τον Τσαλίκη και με τον άγιο Γέροντα Κύριλλο Προηγούμενο της Ιεράς Μονής, ιδιαιτέρως όμως με τον ίδιο τον Όσιο Δαυίδ, ο οποίος θαυματουργεί και θεραπεύει τους προσφεύγοντας προς αυτόν.

Η Τιμία Κάρα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου μέχρι και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου το πρωί και θα τελούνται καθημερινά ιερές Ακολουθίες.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 931 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.