Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 14:37

Διεπαγγελματική Οργάνωση και στα Εσπεριδοειδή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όπως διαβεβαίωσαν την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή, οι εκπρόσωποι του Τομέα «μέχρι τις 20 Μαρτίου θα έχουμε υπογράψει».

Πρωτοβουλία για τη σύσταση και λειτουργία της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Εσπεριδοειδών, ανέλαβε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή, καλώντας όλους τους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων φορέων παραγωγής, μεταποίησης, εμπορίας, εξαγωγών, την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Η Υφυπουργός επανέλαβε την στρατηγική προτεραιότητα για ισχυρές Διεπαγγελματικές Οργανώσεις και υγιείς Αγροτικές Συλλογικότητες με στόχο την καλύτερη οργάνωση της αγορές, τις απαιτούμενες οικονομίες κλίματος, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και την παρουσία στις διεθνείς αγορές.

Ειδικά για τον κλάδο των εσπεριδοειδών επεσήμανε την ανάγκη στήριξης της φθίνουσας καλλιέργειας, της στρατηγικής αναδιάρθρωσης του Τομέα με στόχο την αύξηση της παραγωγής και την επίτευξη της ζητούμενης προστιθέμενης αξίας.

Η κ. Αραμπατζή, αφού άκουσε τις τοποθετήσεις των παραγωγών, των μεταποιητών και των εξαγωγέων, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ωριμότητα και την ομοφωνία στην κατεύθυνση άμεσης σύστασης της Ε.Δ.Ο. Εσπεριδοειδών, που οι συμμετέχοντες φορείς προσδιόρισαν περί τις 20 Μαρτίου, ενώ υπογράμμισε σε δηλώσεις της:

«Η καλλιέργεια εσπεριδοειδών, έχει υπάρξει διαχρονικά μία από τις δυναμικότερες στην ελληνική γεωργία, με υψηλό βαθμό εξωστρέφειας και σημαντική κοινωνική διάσταση. Όμως τα τελευταία χρόνια η πορεία είναι φθίνουσα. Αυτό μπορεί να αντιστραφεί. Κατά κοινή παραδοχή, τα περιθώρια ανάπτυξής της είναι μεγάλα. Υπό αυτό το πρίσμα η σημερινή ημέρα είναι ιστορική αφού παραγωγοί, συνεταιριστές και μεταποιητές, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, συμφώνησαν να προχωρήσουν στη σύσταση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης με προσανατολισμό να την οργανώσουν και να την λειτουργήσουν κατά τα πρότυπα, άλλων αντίστοιχων - επιτυχημένων - οργανώσεων στην ΕΕ. Κοινός στόχος όλων μας είναι να συμβάλουμε ώστε να αποκτήσει η ελληνική παραγωγή υψηλότερη προστιθέμενη αξία προς όφελος της εθνικής οικονομίας αλλά κυρίως των παραγωγών, που σήκωσαν ένα δυσανάλογα μεγάλο βάρος τα τελευταία χρόνια».

Διαβάστηκε 1714 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.