Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  11:33 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 14:27

Βιβλιοπωλείο Βιβλιοτρόπιο: Ένας φάρος πολιτισμού στο Αγρίνιο (αφιέρωμα του blog.dioptra.gr)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αναζητώντας όμορφα μέρη σε όλη την Ελλάδα, επισκεφτήκαμε το Αγρίνιο για να μιλήσουμε με την αγαπημένη μας Ματίνα Δάμπλια, την ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου «Βιβλιοτρόπιο» (Καζαντζή 25, τηλ. 26410 21454). Της ζητήσαμε να μας πει λίγα λόγια για την ιστορία του βιβλιοπωλείου, για το ποιος είναι ο ρόλος ενός βιβλιοπωλείου σε μια πόλη, αλλά και να μας προτείνει τρία βιβλία. 

Mια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κοριτσάκι που του άρεσε πάρα πολύ να τακτοποιεί τις βιβλιοθήκες στα δωμάτια των φίλων του. Πολλά χρόνια αργότερα το κοριτσάκι είπε από μέσα του «Η καλύτερη ευκαιρία είναι τώρα» και άνοιξε το δικό του μικρό βιβλιοπωλείο. Νονός του βιβλιοπωλείου ήταν ο μπαμπάς της και το ονόμασαν μαζί «Βιβλιοτρόπιο» από το … ηλιοτρόπιο!

https://blog.dioptra.gr/wp-content/uploads/2020/02/Untitled-1024x517.jpg

Είμαι η Ματίνα και από το 2012 με βρίσκετε στο αγαπημένο μου μέρος, στην αγαπημένη μου γωνιά, το «Βιβλιοτρόπιο» στο Αγρίνιο. Αγαπάμε πολύ τα βιβλία και θέλουμε να στέκονται ΟΛΑ καθαρά και σε στάση προσοχής πάνω στα ράφια, ειδικά τις στιγμές που τα κοιτάνε φίλοι μας.

Το βιβλίο είναι μαγεία και χάρη σε αυτή τη μαγεία έχουμε δημιουργήσει τις αγαπημένες μας ομάδες ανάγνωσης, μία ομάδα ενηλίκων και έξι ομάδες παιδικές για μαθητές Δημοτικού. Πολύ σημαντικές, για εμάς και τους φίλους που μας τιμούν, είναι οι συναντήσεις με συγγραφείς των βιβλίων μέσα από παρουσιάσεις. Νιώθουμε κάθε φορά ιδιαίτερα τυχεροί που γνωρίζουμε από κοντά τους ανθρώπους που «κρύβονται» πίσω από αγαπημένα μας αναγνώσματα.

https://blog.dioptra.gr/wp-content/uploads/2020/02/Untitled2-1024x696.jpg

Επιθυμούμε οι φίλοι που αγαπούν το «Βιβλιοτρόπιο» να νιώθουν όταν μας επισκέπτονται χαρούμενοι και το βιβλιοπωλείο μας να γράψει τη δική του ιστορία.

Ένα ζαχαροπλαστείο ικανοποιεί τις γλυκές επιθυμίες.
Ένα αρωματοπωλείο χαρίζει υπογραφή στο πέρασμά σου.
Ένα φαρμακείο γιατρεύει τις πληγές.
Ένα βιβλιοπωλείο ενώνει και γιατρεύει τις φιλαναγνωστικές ψυχές!

https://blog.dioptra.gr/wp-content/uploads/2020/02/Untitled3-1024x576.jpg

Όταν ακούω τη λέξη «βιβλίο», οι τρεις πρώτες λέξεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι: Ταξίδι, Συντροφιά, Παραμυθία. Και καθότι η διάθεση μέσα από την καθημερινότητα μπορεί να είναι αρκετά ευμετάβλητη, παραθέτω τέσσερα αντίδοτα αναγνωστικά: Η εποχή των κερασιών, Barreau Nicolas (εκδόσεις Πατάκη), Είμαι όσα έχω ξεχάσει, Ηλίας Μαγκλίνης (εκδόσεις Μεταίχμιο), Ο Στόουνερ, Williams John (εκδόσεις Gutenberg) και το Μια νύχτα ακόμη, του Κώστα Κρομμύδα (εκδόσεις Διόπτρα), βιβλίο άκρως θεραπευτικό.

Αν ψάχνετε μια όμορφη δραστηριότητα με τα παιδιά σας για αυτήν την Παρασκευή, σας περιμένουμε στην παρουσίαση της Μαρίνας Γιώτη για το νέο της βιβλίο «Δώσε λύση στο Μελίσσι». Tα παιδιά θα συμμετέχουν σε ένα διαδραστικό πρόγραμμα με πρωταγωνίστριες τις αγαπημένες μας μέλισσες! Η εκδήλωση είναι για παιδιά 5+ ετών και έχει θέμα τη δημοκρατία, την αξιοκρατία και όλα όσα μπορούμε να μάθουμε από τις θαυμαστές Μέλισσες!

Βρείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες.

https://blog.dioptra.gr/wp-content/uploads/2020/02/233bcaaa-1024x415.jpg

ΥΓ: To Βιβλιοτρόπιο είναι πολύ ενεργό στο Facebook, ακολουθήστε το για να μένετε ενημερωμένοι για εκδηλώσεις, νέες κυκλοφορίες και προσφορές!

ΥΓ2: Αν θέλετε μπορείτε να περιηγηθείτε ψηφιακά στο Βιβλιοτρόπιο και να ανακαλύψετε όλες τις γωνιές του!

blog.dioptra.gr

Διαβάστηκε 4432 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.