Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:33 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 10:08

Αγρίνιο: Δράσεις στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Κοινωνικής Δικαιοσύνης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η 20η  Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης εστιάζοντας στην εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων και την ενθάρρυνση στην αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων.

Με αφορμή τη μέρα αυτή, το επιστημονικό  προσωπικό των Δομών Αστέγων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, επισκέφτηκε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Αγρινίου με σκοπό την ενημέρωση της  λειτουργίας  των Δομών Αστέγων. Έννοιες όπως φτώχεια, απασχόληση, παιδεία, υγεία, αποφυγή διακρίσεων αναλύθηκαν με τρόπο απλό και ουσιαστικό προς τους μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.

Το επιστημονικό προσωπικό αναφέρθηκε  στους τρόπους που μπορούν όλοι να βοηθήσουν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Αναλύθηκαν έννοιες όπως εθελοντισμός, προσφορά, αλληλεγγύη και πραγματοποιήθηκε συζήτηση με το σχολικό κοινό.  Επιπλέον εστίασε σε τρόπους άμεσης αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών στο δρόμο, άμεση παρέμβαση σε άτομα που βρίσκονται σε καθεστώς αστεγίας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή και τους καθηγητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Αγρινίου για τη θερμή φιλοξενία, καθώς και τους μαθητές για την άψογη συνεργασία.

Οι Δομές Αστέγων Δήμου Αγρινίου, Υποέργο 1: Ανοικτό Κέντρο Ημέρας, Υποέργο 2: Υπνωτήριο ανήκουν στο πλαίσιο εφαρμογής του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική  Ελλάδα 2014 -2020» με ΟΠΣ 5002126.

Διαβάστηκε 1128 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 10:12
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.