Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  7:30 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 13:42

Επίσκεψη του Δημάρχου Αγρινίου στο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του χειμάρρου Λυκοραχίτη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στην περιοχή του κτιρίου ΕΛΕΠΑΠ για το σημαντικό  έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του χειμάρρου Λυκοραχίτη. 

Ο Δήμαρχος Αγρινίου  Γιώργος Παπαναστασίου επισκέφθηκε το έργο και  είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την πορεία των παρεμβάσεων που υλοποιούνται  στο  βορειοανατολικό τμήμα του Αγρινίου. Με τις συγκεκριμένες εργασίες αναμένεται να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υπερχείλισης  που προκαλούσαν  σοβαρές  ζημιές σε δημοτικές οδούς και ιδιοκτησίες.

«Θωρακίζουμε την πόλη και χτίζουμε ασπίδα προστασίας δίνοντας λύση στα σοβαρά ζητήματα που προέκυπταν από αστοχίες του παρελθόντος. Παρεμβαίνουμε ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που ταλαιπωρούσε επί σειρά ετών ένα μεγάλο τμήμα της πόλης. Συνεχίζουμε το έργο μας με σχέδιο και  προγραμματισμό ιεραρχώντας τις ανάγκες της κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αγρινίου.   

Το έργο προϋπολογισμού   € 566.878,08  περιλαμβάνει:

  • κατασκευή νέου οχετού από οπλισμένο σκυρόδεμα
  • κατασκευή των πτερυγότοιχων κατάντι του οχετού για τη διευθέτηση της ροής
  • επένδυση της κοίτης στην έξοδο του οχετού
  • ανακατασκευή και προσαρμογή των δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και ύδρευσης
  • διαμόρφωση της δημοτικής οδού με πεζοδρόμια, άσφαλτο, σήμανση κλπ
Διαβάστηκε 993 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.