Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:08 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 13:39

3ο Λύκειο Αγρινίου: Το πρώτο σχολείο πανελλαδικά που επισκέφτηκε τον ΟΑΣΕ!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνολικά 20 μαθητές από το 3ο ΓΕΛ Αγρινίου επισκέφτηκαν για έξι ημέρες τα γραφεία του ΟΑΣΕ και παρακολούθησαν την συνεδρίαση των μόνιμων αντιπροσώπων των 57 κρατών του διεθνούς οργανισμού

Για πρώτη φορά σχολείο από την Ελλάδα επισκέφτηκε τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) που εδρεύει στη Βιέννη! Συνολικά 20 μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου με επικεφαλής τον Διευθυντή Ευθύμιο Κότσαλο είχαν μια ξεχωριστή εμπειρία, την οποία μέχρι τώρα δεν την έχει ζήσει ουδείς μαθητής στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του μαθήματος της πολιτικής οικονομίας αφιερώνονται πολλές διδακτικές ώρες στα θέματα της ασφάλειας και της συνεργασίας. Με αφορμή το γεγονός αυτό και δεδομένου ότι ο ΟΑΣΕ είναι ο πλέον κατάλληλος οργανισμός για τέτοια ζητήματα, οι εκπαιδευτικοί του 3ου ΓΕΛ Αγρινίου σκέφτηκαν και επιδίωξαν οι μαθητές, που συμμετέχουν στο μάθημα της πολιτικής οικονομίας, να αποκτήσουν μια διαφορετική προσέγγιση, η οποία μόνο ευρύτητα και γνώση θα μπορούσε να τους προσφέρει!

Ο Διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Ευθύμιος Κότσαλος ανέλαβε να υλοποιήσει τον στόχο αυτό. Και έτσι συνολικά 20 μαθητές επί 6 ημέρες έζησαν στην Βιέννη και στον ΟΑΣΕ αποκομίζοντας γνώσεις και εμπειρίες ζωής.

O Ευθύμιος Κότσαλος Διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Αγρινίου

Ο κ. Κότσαλος μιλώντας στη «Σ» ανέφερε: «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου προσπάθησα μαθητές του σχολείου μας να έχουν επαφή με κάποιον διεθνή οργανισμό και επελέγη ο ΟΑΣΕ, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη, ο οποίος εδρεύει στην Βιέννη. Εκεί λοιπόν ως Ελλάδα διαθέτουμε αντιπροσωπεία, η οποία δραστηριοποιείται επί των θεμάτων αυτών. Μέσω νόμιμων διαδικασιών που κάναμε, καταφέραμε να λάβουμε πρόσκληση για 20 μαθητές μας, οι οποίοι θα ενημερώνονταν και θα παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση των μόνιμων αντιπροσώπων των 57 κρατών του ΟΑΣΕ. Μέσω της πρόσκλησης του Έλληνα πρέσβη στη Βιέννη, του κ. Ζάννου, η ομάδα του σχολείου μας έφτασε στον προορισμός της. Αρχικά επισκεφτήκαμε τα γραφεία του ΟΑΣΕ και ενημερωθήκαμε για τον τρόπο λειτουργίας τους και τους στόχους του Οργανισμού, σε δεύτερη φάση η ομάδα των 20 μαθητών, μαζί με τους συνοδούς καθηγητές, παρευρεθήκαμε στην συνεδρίαση των αντιπροσώπων από τις 57 χώρες που πραγματοποιήθηκε στο «παλάτι Χόφμπουργκ». Ο έχων την προεδρία την περίοδο αυτή, Αλβανός Πρέσβης, μας υποδέχθηκε στο παλάτι. Η εμπειρία αυτή ήταν εξαιρετική και πρωτόγνωρη, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς, καθώς ήταν μια διαφορετική δραστηριότητα, μέσω της οποίας ενισχύθηκε περισσότερο το ενδιαφέρον των μαθητών για τα θέματα ασφάλειας και συνεργασίας».

Ο κ. Κότσαλος ως επικεφαλής της επίσκεψης αυτής συμπλήρωσε: «τα θέματα ασφάλειας και συνεργασίας είναι πάντα επίκαιρα και θέματα αιχμής, πόσο μάλλον τώρα που υπάρχει και το ζήτημα του μεταναστευτικού στη χώρα μας, συνεπώς, επειδή ο οργανισμός αυτός είναι ο πλέον ειδικός σε αυτά τα ζητήματα θα ήταν μια ευκαιρία να προσεγγίσουμε την ασφάλεια και την συνεργασία μέσα από μια διαφορετική οπτική, η οποία θα μπορεί να «ανοίξει» και άλλους «δρόμους» στην αντίληψη μαθητών και εκπαιδευτικών. Υπάρχουν διεθνείς θεσμοί, που όχι μόνο επιχειρούν να διαφυλάξουν την ασφάλεια, αλλά και να προωθήσουν την συνεργασία μεταξύ των κρατών. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο για την ασφάλεια, όχι μόνο των κρατών στην Ε.Ε., αλλά σε όλο τον κόσμο».

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1967 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.