Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:36 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 13:00

Συνάντηση Δημάρχου Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου με εργαζόμενους του "Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με τους εργαζόμενους στον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου προκειμένου να τους συγχαρεί για το τιμητικό βραβείο το οποίο τους απένειμε πρόσφατα η ΠΑΝΣΥ για το έργο και την κοινωνική προσφορά τους.

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών έχει ήδη συμπληρώσει 5 χρόνια λειτουργίας και έχει διαχειριστεί 200 αιτήματα. Μέχρι σήμερα έχουν φιλοξενηθεί στους χώρους του  150 γυναίκες με παιδιά ενώ το επιστημονικό προσωπικό έχει παράσχει 600 συνεδρίες συμβουλευτικής στήριξης.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου συνεχάρη τα στελέχη και τόνισε ότι η συγκεκριμένη δομή αποτελεί ασφαλές καταφύγιο για πολλές ευάλωτες γυναίκες και τα παιδιά τους: “ Στα χρόνια που προσφέρετε τις υπηρεσίες σας  πολλές γυναίκες κατάφεραν να κάνουν μια καινούργια  αρχή. Είδαν τις πληγές τους να επουλώνονται και να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα.  Θύματα  έμφυλης βίας αλλά και ταξικών διακρίσεων, γυναίκες άστεγες, πρόσφυγες, οικονομικές μετανάστριες  βρήκαν μια φιλόξενη στέγη και στήριξη για το μέλλον τους. Ο ξενώνας αποτέλεσε το καταφύγιο αλλά και τη βάση για το νέο  ξεκίνημα αυτών των γυναικών αλλά και όλων εκείνων που βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις.  Προσωπικά,  όπως και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής,  θέλουμε να σας συγχαρούμε για την προσπάθεια σας. Εύχομαι δύναμη για τη συνέχεια του έργου σας¨.

Διαβάστηκε 779 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.