Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  4:13 μμ
 
wm small
Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015 14:48

Αν είχε το 50-50 στον πρώτο γύρο…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο πρώτος γύρος τελείωσε και βρήκε τον Παναιτωλικό με 16 βαθμούς να βρίσκεται στο «+5» από την ζώνη του υποβιβασμού και στο «-7» από τη πεντάδα. Η εικόνα της ομάδας δεν ήταν αυτή που θα μπορούσε και ιδιαίτερα οι δύο βαριές ήττες από Καλλονή και Πανιώνιο παραμένουν στη μνήμη όλων. Ακόμη και έτσι όμως, στη μέτρια σεζόν της, αν είχε 50-50 διαιτησία θα ήταν σε τροχιά πλέι οφ και ενόψει Ιανουαρίου τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Και αυτό γιατί αν δεν δέχονταν «κυνηγητό», τότε θα είχε μίνιμουμ τέσσερις βαθμούς περισσότερους. Αριθμός ιδιαίτερα μεγάλος για έναν γύρο. Ας δούμε που αδικήθηκαν τα «καναρίνια» και σε ποιες περιπτώσεις αγώνων οι αποφάσεις των ρέφερι διαμόρφωσαν αποτέλεσμα κατά τους. Όχι σε ότι αφορά κάποια λανθασμένα οφ σάιντ ή φάουλ, αλλά σε αποφάσεις «κλειδιά», όπως είναι τα γκολ, τα πέναλτι και οι αποβολές.
Καταρχήν να θυμίσουμε πως παρότι ο Παναιτωλικός είναι 11ος στη λίστα της Σούπερ Λιγκ με τα καταλογισμένα φάουλ εναντίον του, συνολικά του έχουν σφυριχτεί 220, είναι 2ος στη λίστα με τις πιο «κιτρινισμένες» ομάδες, καθώς οι παίκτες του έχουν δει 53! Παράλληλα «μετρά» και πέντε κόκκινες. Άρα η ομάδα δέχεται κάρτα – κίτρινη ή κόκκινη – σε κάθε τέσσερα φάουλ που κάνει, για την ακρίβεια 3,8! Αριθμός πάρα πολύ μικρός. Τυχαίο; Πάμε μετά στις αποφάσεις που έκριναν αποτέλεσμα.

Μέχρι στιγμής στον πρώτο γύρο ο Παναιτωλικός έχει πάρει θεωρητικά δύο «χοντρά» σφυρίγματα. Το γκολ οφ σάιντ του Μαρκόφσκι στη Λιβαδειά και το πέναλτι που δεν καταλογίστηκε υπέρ του Ηρακλή σε χέρι του Κέβιν. Αντίθετα στη Λιβαδειά καταλογίστηκε πέναλτι «μαϊμού» κατά του Ντιέγκο Μπεχαράνο στο 1-2, το οποίο απέφερε τη πρώτη κίτρινη για τον Βολιβιανό μπακ. Ο οποίος λίγο αργότερα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για «διαπληκτισμό» κάτι που δεν συνέβη – ακόμη και αν ίσχυε υπήρχε η λανθασμένη πρώτη κίτρινη – ενώ σε εκείνη τη φάση – του «διαπληκτισμού» – δεν αποβλήθηκαν για τους Βοιωτούς ο Μιλιάζες που χτύπησε τον Βιγιαφάνιες και ο Γιάχιτς που έπιασε από τον λαιμό τον Ντιέγκο Μπεχαράνο. Αν δεν είναι αλλοίωση το να αφήνεις μία ομάδα με 10 έναντι της άλλης που παίζει με 11, ενώ το σωστό θα ήταν να μείνει ο Παναιτωλικός με 11 και ο Λεβαδειακός με 9, τότε ποιο είναι; Είπαμε, το πέναλτι «μαϊμού» ας δεχθούμε πως «πατσίζει» το γκολ οφ σάιντ του Μαρκόφσκι. Τελικά το σκορ έμεινε στο 2-2. Με δύο παίκτες παραπάνω για περισσότερα από 20 λεπτά – η φάση συνέβη στο 70′ – ο
Παναιτωλικός, σίγουρα θα μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο.

Στη Ξάνθη στο 1-1 ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ του Μαρκόφσκι ως οφ σάιντ, ενώ αποβλήθηκε τουλάχιστον τραβηγμένα ο Βιγιαφάνιες στο 2-1 υπέρ των γηπεδούχων. Να δεχθούμε ότι ο Παπαστεριανός θα έβαζε ξανά το γκολ της χρονιάς από το… σπίτι του, υπήρχε περίπτωση ο Παναιτωλικός με 11 παίκτες και ενώ το σκορ θα ήταν 2-2 να βγει όλος μπροστά και έτσι οι γηπεδούχοι να βρουν χώρους και να κερδίσουν το πέναλτι στις καθυστερήσεις (σ.σ. τότε διαμορφώθηκε το τελικό 3-1); Στο οποίο υπέπεσε ο Ρουσκουσέδα καθώς υπήρχαν κενά στην άμυνα. Όχι βέβαια. Άρα τουλάχιστον έναν πόντο από εκεί plus θα τον είχαμε.

Στη Τούμπα στις καθυστερήσεις είναι πέναλτι του Γλύκου στον Μάρκος Πάουλο. Οκ, μπορεί τα «καναρίνια» να αστοχούσαν από την άσπρη βούλα, αλλά πόσες πιθανότητες υπάρχουν ώστε και να χάνονταν το πέναλτι και στα τελευταία δευτερόλεπτα που απέμεναν ο ΠΑΟΚ να ισοφάριζε, αν τελικά έμπαινε; Μάλλον λίγες. Έτσι μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως η απόφαση του Σιδηρόπουλου του «στέρησε» δύο βαθμούς.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» τώρα, όλοι θυμούνται τι έγινε. Ο Κυριακίδης αποβλήθηκε άδικα, στο πρώτο ημίχρονο παίχτηκαν παραπάνο καθυστερήσεις από ότι έπρεπε οπότε και σκόραρε ο Ολυμπιακός, ενώ το αν ο Παναιτωλικός μπορούσε ή όχι να πάρει αποτέλεσμα, αποτυπώνεται στις αποδοκιμασίες που υπήρξαν στο τέλος από την «ερυθρόλευκη» εξέδρα.

Σε αυτά τα τέσσερα ματς, της Λιβαδειάς, της Ξάνθης, της Τούμπας και του Φαλήρου, ο Παναιτωλικός πήρε μόνο δύο βαθμούς, ενώ η εικόνα του και η εμφάνισή του ήταν για τουλάχιστον έξι. Αυτοί οι τέσσερις πόντοι, έστω και σε έναν γύρο που δεν ήταν καλός, θα ήταν αρκετοί ώστε να τον έχουν σε απόσταση αναπνοής από τη πεντάδα. Παράλληλα τέσσερις αλλοιώσει αποτελεσμάτων εναντίον του σε μόλις 15 ματς, είναι κάπως… πολλοί.

http://www.agrinio-sports.gr

 

Διαβάστηκε 2692 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.