Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 16:59

ΣΥΡΙΖΑ: Στο Αγρίνιο ο Ανδρέας Ξανθός για «προοδευτικό μέτωπο για την υπεράσπιση της δημόσιας περίθαλψης»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

“Βλέπουμε πολλές αρρυθμίες τον τελευταίο καιρό στο σύστημα υγείας”

«Προοδευτικό μέτωπο για την υπεράσπιση της δημόσιας περίθαλψης» φιλοδοξεί να συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον τίτλο τουλάχιστον της εκδήλωσης που οργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας  σήμερα ,Τρίτη 18/02/2020, στις 18.00 στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου στο Αγρίνιο.

Ομιλητές θα είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας του υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, πέραν της ομιλίας,  προβαίνει σε στοχευμένες επισκέψεις με σκοπό να αναδείξει τα προβλήματα αλλά και όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική θητεία του.

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρώην υπουργός Ανδρέας Ξανθός επισκέφθηκε τις ΤΟΜΥ Αμφιλοχίας και Αγρινίου, το ΠΕΔΥ Αγρινίου ενώ θα επισκεφθεί τα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου.  Συνοδευόταν, μεταξύ άλλων,  και από τον βουλευτή Θ. Μωραΐτη και τον γραμματέα της Νομαρχιακής Κ.Ταφλανίδη.

Κατά την επίσκεψή του στην ΤΟΜΥ Αγρινίου ο κ.Ανδρέας Ξανθός ανέφερε σε δηλώσεις του τα εξής:

Μετά την περιοδεία στην Πρέβεζα συνεχίζουμε την περιοδεία σε δημόσιες δομές του ΕΣΥ στην Αιτωλοακαρνανίας και στο Αγρίνιο ξεκινώντας από την ΤΟΜΥ στο κέντρο της πόλης. Η εικόνα που μας μεταφέρουν οι ιατροί και το προσωπικό της δομής είναι ότι είναι μια παρέμβαση αναγκαία ο θεσμός του οικογενειακού ιατρού. Υπάρχει όμως και μία ομάδα επαγγελματιών υγείας που υποστηρίζει τον οικογενειακό ιατρό, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί και επισκέπτες υγείας. Αυτοί για πρώτη φορά δίνουν έμφαση όχι μόνο στην περίθαλψη αλλά και στην πρόληψη στην τοπική κοινότητα.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχουν δράσεις ενημέρωσης στα σχολεία, αγωγής υγείας και συνεργασίας με ΚΑΠΗ. Είναι ένα νέο μοντέλο το οποίο πιστεύουμε ότι πρέπει να στηριχθεί και όχι να αποδυναμωθεί. Δεν έχουμε δει μέχρι στιγμής από την κυβέρνηση μία σαφή κατεύθυνση για το πως θα χειριστεί αυτές τις δομές. Για το αν θα συνεχίσει να τις ενισχύει. Αν θα βγάλει νέα προκήρυξη για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν όντως ακόμα σήμερα στους γιατρούς.

Ο στόχος μας είναι μαζί με το ανθρώπινο δυναμικό που υπηρετεί αυτές τις δομές και είναι εξαιρετικό, πολύ καλά καταρτισμένο αλλά και μαζί με τις τοπικές κοινωνίες να διεκδικήσουμε την διεύρυνση αυτού του θεσμού και την πληρέστερη κάλυψη αυτών των αναγκών πρωτοβάθμιας φροντίδας, ειδικά στα αστικά κέντρα. Με τις επισκέψεις στο νοσοκομείο του Αγρινίου και του Μεσολογγίου δίνουμε ένα μήνυμα στους γιατρούς και εργαζόμενους του ΕΣΥ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρών, παρακολουθεί τις εξελίξεις. Πρώην στελέχη της πολιτικής ηγεσίας συνεχίζουν να έχουν επαφή με το ανθρώπινο δυναμικό του συστήματος.

Θέλουμε να επικαιροποιούμε την εικόνα που έχουμε για τις υπηρεσίες και τα ζητήματα. Βλέπουμε πολλές αρρυθμίες τον τελευταίο καιρό στο σύστημα υγείας. Δυσκολίες να λειτουργήσουν και να εφημερεύσουν τμήματα, ελλείψεις φαρμάκων, επιδείνωση στην στελέχωση πολλών τμημάτων και κλινικών σε όλη τη χώρα. Νομίζουμε ότι υπάρχουν χαμηλά αντανακλαστικά από την κυβέρνηση στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων καθημερινότητας. Είμαστε εδώ για να τα αναδεικνύουμε και να ασκούμε τεκμηριωμένη κριτική αλλά και για να αναδιατυπώσουμε έναν προγραμματικό λόγο που θα συμπεριλαμβάνει τις νέες ανάγκες αξιοπρεπούς υγειονομικής φροντίδας στη χώρα μας”.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1899 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/