Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:01 μμ
 
wm small
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 16:51

«Ανοίγουν» νευραλγικής σημασίας αγορές στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα συναρμόδια Υπουργεία θα σχεδιάσουν οδικό χάρτη για την άρση των γραφειοκρατικών ή όποιων άλλων εμποδίων.

Πρωτοβουλία για το «άνοιγμα» σημαντικών διεθνών αγορών σε ελληνικά αγροτικά προϊόντα, αναλαμβάνει η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή, όπως ανακοίνωσε σε σύσκεψη που είχε στη Θεσσαλονίκη με επιχειρηματίες, συνεταιριστές και παραγωγούς που ασχολούνται με το ακτινίδιο.

«Η ενίσχυση της εξωστρέφειας του Aγροδιατροφικού Tομέα μέσω της προώθησης των εξαγωγών των ποιοτικών προϊόντων της ελληνικής γης σε νευραλγικής σημασίας αγορές σ? όλο τον πλανήτη αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Προς την κατεύθυνση αυτή αναλαμβάνω πρωτοβουλία σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Κώστα Φραγκογιάννη και τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας, κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, ώστε από κοινού με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων να «ακτινογραφήσουμε» τις αγορές-στόχους και να σχεδιάσουμε έναν οδικό χάρτη για την άρση των γραφειοκρατικών ή όποιων άλλων εμποδίων προκειμένου να «ανοίξουμε» αυτές τις αγορές για τα ελληνικά προϊόντα με την καθοριστική συνδρομή της αρμόδιας Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥΠΑΑΤ», τόνισε σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση η κα Αραμπατζή.

Παράλληλα, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ενθάρρυνε όλους τους εμπλεκόμενους με την παραγωγή και την εμπορία ακτινιδίου να προχωρήσουν στη σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης, εξέλιξη που είναι επί θύραις, όπως διεφάνη από τη σύσκεψη.

«Το ακτινίδιο είναι προϊόν με υψηλή προστιθέμενη αξία για την ελληνική αγροτική οικονομία καθώς πρόκειται για προϊόν με μεγάλη ζήτηση στη διεθνή και την ελληνική αγορά και με πολύ μεγάλο βαθμό εξωστρέφειας. Η καλλιέργεια του ακτινιδίου έχει την δυναμική, με τις κατάλληλες ενέργειες, να αυξήσει ακόμη περισσότερο το αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμά της», επισήμανε η κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

Διαβάστηκε 1318 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία