Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 12:32

Αγία Τριάδα Αγρινίου: Προσκυνηματική εκδρομή των Κατηχητικών Σχολείων της ενορίας μας στη Κόνιτσα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με τη χάρη του Θεού τα Κατηχητικά Σχολεία της ενορίας μας, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου πραγματοποίησαν προσκυνηματική εκδρομή στα ιερά και ιστορικά μέρη της Κόνιτσας, με κεντρικό προσκύνημα την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μολυβδοσκέπαστης, όπου και προσκυνήσαμε την θαυματοργό εικόνα της Παναγίας μας, αλλά και τον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κυρού Σεβαστιανού, που τόσα προσέφερε στον αγώνα για τα δικαιώματα των αδερφών μας στη Βόρεια Ήπειρο.

Στη συνέχεια προσκυνήσαμε στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και επισκεφτήκαμε την πατρική οικία του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου όπου πήραμε ευλογία από τον αγιασμένο χώρο στον οποίο έμενε και μεγάλωσε ο Άγιος αλλά και από τα προσωπικά του αντικείμενα.

Τέλος περιηγηθήκαμε στο Περιβαλλοντικό Πάρκο «Μπουραζάνι» (Πάρκο Άγριας Ζωής) καθώς και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που βρίσκεται εκεί.

Σκοπός των προσκυνηματικών αυτών εκδρομών είναι η πνευματική ωφέλεια των παιδιών και η κατά Χριστόν ψυχαγωγία.

Ευχόμαστε στους νέους μας να συνδεθούν  με τον Χριστό και να τον βάλουν οδηγό στο τιμόνι της ζωής τους, γιατί Αυτός είναι ο μοναδικός φίλος που δεν θα τους προδώσει ποτέ.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 882 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.