Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  10:28 πμ
 
wm small
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 11:32

Απεργιακή συγκέντρωση στο Αγρίνιο ενάντια στο ασφαλιστικό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παρέλυσε από νωρίς το πρωί σήμερα η χώρα από τον απεργιακό κλοιό λόγω της 24ωρης κινητοποίησης από ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα, ΠΟΕ-ΟΤΑ κλπ. Μέσω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας διεκδικείται η κατάργηση του «νόμου Κατρούγκαλου», των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων, η επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, η πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, καθώς και η δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, καθώς και η κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη, όπως επίσης και η θέσπιση ορίων ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες και πέντε χρόνια λιγότερα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Στο πλαίσιο αυτό το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου (Ε.Κ.Α.) διοργάνωσε απεργία στην πλατεία Δημοκρατίας την οποία υποστήριξαν φορείς και σύλλογοι της περιοχής. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μιχάλης Κατσιγιάννης ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Μάκης Σαμαράς και ο Σπύρος Κοτοπούλης.

Στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου το μήνυμα του Εργατικού Κέντρου ήταν: “απεργιακός ξεσηκωμός παντού, να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. για το ασφαλιστικό.”

“Η κυβέρνηση, παίρνοντας τη συνταγή από το ΣΥΡΙΖΑ (Νόμος Κατρούγκαλου),κλιμακώνει την επίθεση σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους, ιδιωτικοποιεί  την κοινωνική ασφάλιση.

  • Διατηρεί τα όρια συνταξιοδότησης στα 67.
  • Οι μεγάλες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ παγιώνονται , καταργούνται αμετάκλητα 13η και 14η σύνταξη.
  • Επικουρική ασφάλιση και εφάπαξ ενσωματώνονται στον ΕΦΚΑ. Ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή τους, όπως προβλέπει  ο νόμος Κατρούγκαλου,  με τους «τρείς πυλώνες» , δηλαδή  την ιδιωτική ασφάλιση .
  • Η κρατική επιχορήγηση περιορίζεται στα 384 ευρώ της «εθνικής σύνταξης» . Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του Ν. Κατρούγκαλου , ιδιαίτερα για όσους έχουν μέχρι  30 χρόνια εργασία.
  • Διατηρείται η διαχρονική λεηλασία των 80 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Παραμένει η κατάργηση των ΒΑΕ για μια σειρά από εργαζόμενους”.

Το Ε.Κ.Α. είχε λάβει την απόφαση για απεργία κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή με πανελλαδικό συντονισμό με άλλα Ε.Κ., ομοσπονδίες και συνδικάτα.

“Μαζί με τα συνταξιουχικά σωματεία, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες να οργανώσουμε την πάλη μας. Παλεύουμε για:

  • Αποκλειστικά Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και δωρεάν υγεία.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης”.
Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Μιχάλης Κατσιγιάννης
Ο Σπύρος Κοτοπούλης
Ο Μάκης Σαμαράς

sinidisi.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 953 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.