Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  9:11 πμ
 
wm small
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 10:25

Δημιουργία βιβλιοθήκης στην Αμφιλοχία – Σημαντική δωρεά βιβλίων στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Αμφιλοχίας, γνωστοποιεί ότι με την υπ’ αριθ’ 24/17.09.2019 πράξη του, η οποία ενεκρίθη δια της υπ’ αριθ’ 420/30.09.2019 αποφάσεως του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αποφασίσθηκε η ίδρυση βιβλιοθήκης στην ενορία του Αγίου Αθανασίου Αμφιλοχίας, προκειμένου να ταξινομηθούν και να διατίθενται στο κοινό οι πολυάριθμοι τόμοι της βιβλιοθήκης του Ιερού Ναού. Η εν λόγω βιβλιοθήκη πρόκειται να στεγασθεί σε κτίριο ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού, αφού προηγουμένως διαμορφωθεί κατάλληλα.

Την ίδρυση της ενοριακής βιβλιοθήκης πληροφορηθείσα η οικογένεια του μακαριστού βουλευτή Θωμά Στ. Χούτα, προέβη, εις την προς τον Ιερό Ναό δωρεά της βιβλιοθήκης του αειμνήστου, μετά της επιπλώσεως του γραφείου του. Ο αριθμός των τόμων ανέρχεται σε 2.000 και πρόκειται για πολύ αξιόλογα βιβλία, Νομικά, Λογοτεχνικά, βιβλία Τέχνης και κυρίως και πρωτίστως, βιβλία Ιστορικά, τα οποία παραλάβαμε το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο εκφράζει τις ολόθερμες ευχαριστίες του προς Τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο π. Επιφάνιο Καραγεώργο και τα υπόλοιπα μέλη του σεβαστού Μητροπολιτικού Συμβουλίου, για την αποδοχή του αιτήματός μας και την έγκριση της εν λόγω πράξεως, περί της δημιουργίας της ενοριακής βιβλιοθήκης.

Εκφράζει δε, όλως ιδιαιτέρως, τις ευγνώμονες ευχαριστίες του, προς τις κυρίες Δάφνη, Αικατερίνη και Αλεξάνδρα Χούτα, για τη σημαντικότατη δωρεά των 2.000 τόμων και γνωστοποιεί ότι οι τόμοι αυτοί θα αποτελέσουν ιδιαίτερο τμήμα της βιβλιοθήκης, το οποίο θα φέρει την ονομασία: Συλλογή Θωμά Χούτα. 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1373 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.