Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:02 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 10:04

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Απανταχού Μακρύνειων Αιτωλοακαρνανίας λέει ΟΧΙ στην εκτροπή του Αχελώου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Απανταχού Μακρύνειων Αιτωλοακαρνανίας μέσα από το παρόν ψήφισμα εκφράζει την αντίθεσή του με την απόφαση της Κυβέρνησης για την επανέναρξη του έργου της εκτροπής του Αχελώου ποταμού.

Στην Ελλάδα, ένα έργο που έχει ακυρωθεί δικαστικά 6 φορές, επειδή παραβιάζει τη νομοθεσία της Ελλάδας και της ΕΕ, συνεχίζει να υπάρχει. Υπάρχει ως πολιτικό όραμα, κυβερνητική πολιτική, ως προγραμματισμός της διοίκησης, ως δαπάνη στον κρατικό προϋπολογισμό.

Η εκτροπή ποταμών δεν αποτελούν λύση για το παγκόσμιο πρόβλημα της λειψυδρίας - αντιθέτως δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα υποτίθεται πως λύνουν.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε παρέμβαση στο χώρο, και να αποκαταστήσει τη ζημιά που έχει προκληθεί στο περιβάλλον.

Συστρατευόμαστε στον αγώνα των φορέων του Νομού μας κατά της εκτροπής του Αχελώου. Στηρίζουμε τις αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής, όπως διατυπώθηκαν στην σύσκεψη της 17ης Ιανουαρίου 2020 που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αγρινίου.

Λέμε ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Διαβάστηκε 827 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.