Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  11:10 μμ
 
wm small
Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020 20:41

Εντεταλμένη Πολιτισμού στην Κωνσταντινούπολη η Χρυσούλα Τασολάμπρου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην Κωνσταντινούπολη παραβρέθηκε για άλλη μία φορά η Χρυσούλα Τασολάμπρου με την ιδιότητα της Εντεταλμένης Πολιτισμού Ελληνικών και Διεθνών Πολιτιστικών Σωματείων. Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου η κ. Τασολάμπρου ήταν επίτιμη καλεσμένη σε εκδήλωση στο Ελληνικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης, εκδηλώση που διοργανώθηκε από κοινού με την Ιερά Μητρόπολη Δέρκων υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε χαιρετισμό του Γενικού Προξένου της Ελλάδος, χαιρετισμό του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου, σύντομη παρουσίαση του Δρ. Αντωνίου Χατζοπούλου με θέμα "Συμπόρευση Οθωμανικής και Ελληνικής Μουσικής", συναυλία της Χορωδίας "ΔΑΦΝΕΣ" και κατακλείδα του προγράμματος από την Α. Θ. Παναγιότητα Οικ. Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, καθώς και κοπή Αγιοβασιλόπιτας.

Η κ. Τασολάμπρου πραγματοποίησε επίσης επίσκεψη στο ιστορικό Ζωγράφειον Λύκειον,  ένα από τα λίγα εναπομείναντα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Κωνσταντινούπολη όπου και είχε εκτενή συζήτηση με τον  διευθυντή κ. Γιάννη Δεμιρτζόγλου και ξενάγηση στους χώρους. 

Τέλος επισκέφτηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Διαβάστηκε 2518 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020 19:56
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.