Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:55 πμ
 
wm small
Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020 12:08

Αγρίνιο: Κάλεσμα της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Ν. Αιτ/νίας επισημαίνει για άλλη μια φορά, ότι τα οξυμένα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, για τα οποία βγήκαμε στο δρόμο το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζουμε, συνεχίζονται.

Στον έντιμο αγώνα μας για επιβίωση και παραμονή στα χωριά και τα χωράφια μας η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα μας αντιμετώπιζε απαξιωτικά, αρνούνταν να μας συναντήσει και να απαντήσει στα δίκαια αιτήματά μας, που εκφραζόταν μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Είναι χαρακτηριστική η στάση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, που  ήλθε πρόσφατα στην Αιτ/νία, προκειμένου να συναντηθεί με τους εκλεκτούς του και επιχειρηματίες αγρότες, δείχνοντας για ακόμη μία φορά με ποιους… πραγματικά είναι (τις μεγάλες επιχειρήσεις που καμιά σχέση δεν έχουν με τις ανάγκες και τα προβλήματά μας).

Έδειξε και η στάση του κ. Βορίδη στην Αιτ/νία, πως παρά την απαξιωτική συμπεριφορά του απέναντι στους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους, η κυβέρνηση συνολικά ανησυχεί για τους αγώνες των αγροτών, ενώ τον αντίκτυπο των κινητοποιήσεών τους επιβεβαιώνουν και οι Ερωτήσεις που έγιναν στη Βουλή μέσα σε 20 μέρες από άλλα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) που έχουν την ίδια ευθύνη, και ως πρώην κυβερνήσεις, για την όξυνση των προβλημάτων μας.

Συνάδελφοι αγρότες, αγρότισσες και κτηνοτρόφοι

Ενωνόμαστε στη βάση των κοινών αιτημάτων μας προβλημάτων όπως αυτά εκφράζονται από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και υιοθετούνται από δεκάδες Ομοσπονδίες και Αγροτικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα. Αυτά τα προβλήματα μας κινητοποιούν μας βγάζουν στο δρόμο και όχι οι συκοφαντίες της κυβέρνησης για δήθεν υποκινούμενες κινητοποιήσεις.

Με τους μαζικούς αγώνες μας και τον κοινό βηματισμό με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους μπορούμε να ανακόψουμε την αντιλαϊκή επίθεση και να έχουμε κατακτήσεις που θα δίνουν ανάσες.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή μας στην Απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, με τα αγροτικά μας μηχανήματα, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία.

Παλεύουμε για

  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα μας τα προϊόντα, το γάλα, το κρέας, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης, για όλους τους φτωχούς αγρότες (με εισόδημα ως 12.000€).
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο για τα αγροτικά μας μηχανήματα και οχήματα, ώστε να επιτευχθεί ορισμένη μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο εισόδημα για όλους με εισόδημα ως 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.
  • ΕΛΓΑ 100% κρατικός, με πλήρη προστασία της παραγωγής, που να αποζημιώνει, με αλλαγή του υπάρχοντος κανονισμού και του χαρακτήρα του, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους.
  • Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή για τους φτωχούς αγρότες και το ζωικό κεφάλαιο για τους αντίστοιχους κτηνοτρόφους Όχι στα νέα αντιδραστικά αναθεωτικά σχέδια εξωραϊσμού και αποδοχής της ΚΑΠ που μας ξεκληρίζει, πάλη για την ανατροπή της.
  • Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών υγείας και μείωση των εισφορών κλάδου σύνταξης και αποσύνδεσή τους από το κατώτερο μεροκάματο του εργάτη. Οι ασφαλιστικές εισφορές να εκπίπτουν από το φορολογητέο και ασφαλιστέο εισόδημα. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας, άμεσα κατώτερη 600 ευρώ καθαρά
  • Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και Πρόνοια. Στελέχωση των κέντρων Υγείας και Νοσοκομείων στην ύπαιθρο απέναντι στην εγκατάλειψη και υποστελέχωσή τους.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1164 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.