Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:12 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 19:15

Πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Οργανισμός δεν εκβιάζεται από κανέναν

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σύσκεψη εργασίας με το προεδρείο του ΟΠΕΚΕΠΕ είχε σήμερα κλιμάκιο της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ υπό τον πρόεδρο της Παύλο Σατολιά και συνεταιριστές μέλη του Φορέα.

Η συνάντηση στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, που διήρκησε περισσότερο από 2,5 ώρες, εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ για την ανάδειξη των σημαντικών προβλημάτων, που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της χώρας.

Κύριο θέμα που απασχόλησε την συνάντηση με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Δρ. Γρηγόρη Βάρρα, ήταν η επικείμενη έναρξη του ΟΣΔΕ και η καλή λειτουργία του όλου συστήματος, με τον Παύλο Σατολιά να θίγει εκ νέου και μάλιστα μετά επιτάσεως το ζήτημα της οριστικής απαλλαγής από την ιδιωτική εταιρεία - μεσάζοντα, μη παραλείποντας να παρουσιάσει και το θετικό για τα ΚΥΔ που αντιδρούν, αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης.

Διαπιστώθηκε η απολύτως θετική διάθεση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος και ακούγοντας τις σοβαρές και πολύ συγκεκριμένες παρατηρήσεις των μελών της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ, τόνισε ότι ο Οργανισμός δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς, απ' όπου και αν αυτοί προέρχονται.

Να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε μείζονα θέματα που έχει καταγγείλει η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ και τα συνεργαζόμενα ΚΥΔ, όπως η οικειοποίηση του συστήματος του Οργανισμού από ιδιωτική εταιρεία και η ετσιθελική χρέωση αόριστων και στην πραγματικότητα εντελώς ανύπαρκτων δήθεν υπηρεσιών.

Επίσης, συζητήθηκε, ενόψει της έναρξης του έργου, το θέμα της πιστοποίησης των ΚΥΔ, καθώς και μία σειρά από επιμέρους ζητήματα που αφορούν σε τεχνικά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων και του ρόλου του Οργανισμού.

Παράλληλα, με έμφαση επισημάνθηκαν τα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί με τις πληρωμές στα βιολογικά, αλλά και το θέμα που έχει προκύψει με τα σχέδια βελτίωσης και την ασφαλιστική ενημερότητα παραγωγών, που καίτοι είναι καθόλα εντάξει, το σύστημα τους βγάζει εκτός με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υλοποιήσουν τις επενδύσεις.

Φυσικά, εκτενώς συζητήθηκε και το ζήτημα της τριτοβάθμιας εκπροσώπησης των Συνεταιρισμών, για το οποίο είναι σε εξέλιξη πρωτοβουλία εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης. Για το ζήτημα αυτό η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ υποστήριξε στη σημερινή συνάντηση ότι από την πλευρά του φορέα θα γίνουν όλα όσα πρέπει, καθώς αυτό που προέχει είναι η υποστήριξη των αγροτών και η σωστή εκπροσώπησή τους.

neapaseges.gr

Διαβάστηκε 2065 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία