Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 18:05

ΟΑΕΔ: Πότε θα βγει η νέα Κοινωφελής Εργασία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

“Κλείδωσε” ο αριθμός των θέσεων – Τι λένε συνεργάτες του κ. Βρούτση

Ανατροπές στην έκδοση του νέου κοινωφελούς προγραμμάτος του ΟΑΕΔ για την ενίσχυση Δήμων, Περιφερειών και Φορέων. Όπως αναφέρει στο workenter.gr άμεσος συνεργάτης του κ. Γιάννη Βρούτση, το νέο πρόγραμμα θα δημοσιευθεί στα “τέλη Μαρτίου”.

Με βάση την ίδια πηγή, ο συνολικός αριθμός των θέσεων θα κυμανθεί στις 36.500.

Τονίζεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμενόταν να εκδοθεί πολύ νωρίτερα. Η δημοσιοποίησή του έλαβε συνεχείς αναβολές.

Το νέο πρόγραμμα:

Θα απευθύνεται σε ανέργους του ΟΑΕΔ που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα επανένταξης στην αγορά εργασίας (μακροχρόνια άνεργοι) και ιδίως σε αυτούς που ανήκουν σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.

Η απασχόληση είναι διάρκειας 8 μηνών και θα πραγματοποιηθεί σε στοχευμένα έργα των δήμων και φορέων που θα αποσκοπούν κατά βάση στη βελτίωση της καθημερινότητας σε τοπικό επίπεδο, όπως ενδεικτικά, τη συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, την αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ.

Το πρόγραμμα -σε επόμενο στάδιο- θα περιλαμβάνει εξειδικευμένη και πιστοποιημένη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε αντικείμενα που έχουν ζήτηση από την τοπική αγορά εργασίας.

ΠΗΓΗ

Διαβάστηκε 2705 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.