Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 17:27

ΟΠΕΚΑ: Πότε οι πληρωμές για ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου και προνοιακά επιδόματα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πότε θα γίνουν οι πληρωμές για τον Φεβρουάριο

Πότε πληρώνονται τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ. Οι ημερομηνίες για ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου και προνοιακά επιδόματα Φεβρουαρίου 2020.

Την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα θα πληρώνονται στο εξής τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ. Πιο συγκεκριμένα:

Ο  Φεβρουάριος φέτος έχει 29 ημέρες. Τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ θα πληρωθούν όμως στις 28 Φεβρουαρίου, αλλά όπως συμβαίνει σε όλες τις πληρωμές επίδομα ενοικίου, ΚΕΑ, προνοιακά επιδόματα και συντάξεις ανασφαλίστων υπερηλίκων θα είναι διαθέσιμα ανάλογα με την τράπεζα την προηγούμενη ημέρα από τις απογευματινές ώρες.

Έτσι οι δικαιούχοι θα έχουν διαθέσιμα μέσω ΑΤΜ τα χρήματα από τις 27 Φεβρουαρίου ημέρα Πέμπτη και σίγουρα από το απόγευμα και μετά.

Παράλληλα ανοίγει στα μέσα Φεβρουαρίου η πλατφόρμα αιτήσεων για το επίδομα παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ.

Το επίδομα παιδιού συνδέεται για πρώτη φορά φέτος με την επαρκή φοίτηση του παιδιού στο σχολείου ενώ σημαντικό είναι ότι η απαιτούμενη διάρκεια παραμονής αποτελεί προϋπόθεση για χορήγηση των επιδομάτων: πλέον ορίζεται στα δώδεκα χρόνια για τους πολίτες τρίτων χωρών από πέντε που ήταν μέχρι σήμερα.

ΠΗΓΗ

Διαβάστηκε 1107 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.