Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:35 μμ
 
wm small
Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 22:03

«Να ζη το Μεσολόγγι» Φιλοκαλλιτεχνικός Σύλλογος Μεσολογγίου και Χορωδία της Ε.Ρ.Τ. στις εκδηλώσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, για το 2021

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υψίστη τιμή για την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, αποτελεί η επιλογή του ορατορίου «Να ζη το Μεσολόγγι» να συμπεριληφθεί στις επίσημες εκδηλώσεις της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Παρά τον μεγάλο όγκο προτάσεων που της υπεβλήθησαν, διέκρινε την πρόταση της Εταιρείας “Polis Production”, την οποία υπέβαλε ο ιδιοκτήτης της, ο συντοπίτης μας σκηνοθέτης, Λευτέρης Δακαλάκης, και συμπεριέλαβε το εν λόγω ορατόριο στις επίσημες εκδηλώσεις της.

«Η επέτειος αυτή είναι μια χρυσή ευκαιρία για να καταδείξουμε στην οικουμένη ότι, εάν ο κόσμος μάς χρειάζεται, αυτό είναι επειδή εμείς οι Έλληνες είμαστε κληρονόμοι μιας άλλης, διαφορετικής πρότασης ζωής » υπογραμμίζει με έμφαση ο Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν αποφάσεως του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της, προετοιμάζεται να συμμετάσχει στον εορτασμό της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας με εκδοτικές και άλλες δραστηριότητες.

«Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις, η Αποστολική Διακονία απευθύνεται στο ευρύ κοινό και όχι μόνο σε όσους κατοικούν στην πρωτεύουσα και στα μεγάλα αστικά κέντρα της πατρίδας», επισημαίνει ο κ. Αγαθάγγελος και προσθέτει: «Μας ενδιαφέρει αυτός ο εορτασμός να εξαπλωθεί όχι μόνο στην πατρίδα μας, αλλά και σε όλον τον Ελληνισμό της διασποράς. Όπως και στον χριστιανικό κόσμο της Δύσης… Είναι πολύ σπουδαίο να συμμετάσχουν όλος ο ελληνικός Λαός και η ελληνική διασπορά. Και αυτό επειδή υπάρχει ο φόβος να δημιουργήσουμε εκδηλώσεις περιχαρακωμένες ακόμη και εάν αυτές θα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.»

Το «Να ζη το Μεσολόγγι», δημιούργημα του συμπολίτη μας μαέστρου, Χρήστου Βλαχογιάννη, έκανε πρεμιέρα στο Μεσολόγγι, στα πλαίσια των Εορτών Εξόδου του 2016. Έκτοτε, παρουσιάστηκε στον Βόλο, σε συνεργασία με την Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού καθώς και στην Πάτρα, στην μεγαλειώδη βραδυά – αφιέρωμα στην Έξοδο του Μεσολογγίου, την οποία διοργάνωση ο Μητροπολίτης Πατρών, Χρυσόστομος.

Το ορατόριο θα παρουσιάσουν, το 2021 στην Αθήνα, η μικτή χορωδία του Φιλοκαλλιτεχνικού Συλλόγου Μεσολογγίου, οι μαθητικές χορωδίες του 1ου Γυμνασίου και του 1ου ΓΕΛ Μεσολογγίου, με την σύμπραξη της χορωδίας και ορχήστρας της ΕΡΤ.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1584 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.