Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  10:09 πμ
 
wm small
Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 20:15

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για συμμέτοχη σε Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης και Πιστοποίησης που υλοποιεί η ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΟΥΣ),

στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενης Πράξης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)

-3ος Κύκλος-

Η ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ως Δικαιούχος της ενταγμένης Πράξης «Κατάρτιση και Πιστοποίηση εργαζομένων στον Επαρχιακό Τύπο» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5002902, η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης:

καλεί

τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα (ανεξαρτήτως του κλάδου απασχόλησης) και στις 13 Περιφέρειες της χώρας,

να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής σε αυτό

1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ

Αντικείμενο του έργου είναι η στοχευμένη επαγγελματική κατάρτιση και η αντίστοιχη πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων 600 εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα (ανεξάρτητα του κλάδου απασχόλησης τους) σε εκπαιδευτικά αντικείμενα που έχουν άμεση και θετική επίπτωση στην ενίσχυση της επαγγελματικής τους ικανότητας σε επιχειρήσεις μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η υλοποίηση του αποσκοπεί στην απόκτηση από τους εργαζόμενους που θα συμμετάσχουν, πρόσθετων γνώσεων και δεξιοτήτων οι οποίες θα έχουν άμεση και θετική επίπτωση στη βελτίωση των προσωπικών δεξιοτήτων των ωφελούμενων, στη βελτίωση της προσαρμοστικότητας τους στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και στην ενίσχυση της επαγγελματικής τους ικανότητας και εξέλιξης.

Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ. Η συγχρηματοδότηση του έργου καλύπτεται από τους Άξονες Προτεραιότητας 02 «Προσαρμογή εργαζομένων, επιχειρήσεων και επιχειρηματικού περιβάλλοντος στις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις» και 02Σ «Προσαρμογή εργαζομένων, επιχειρήσεων και επιχειρηματικού περιβάλλοντος στις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις (Στερεά Ελλάδα, Νότιο Αιγαίο)» και εντάσσεται στο πλαίσιο του Θεματικού Στόχου 08 «Προώθηση της διατηρήσιμης και ποιοτικής απασχόλησης και στήριξη της κινητικότητας του εργατικού δυναμικού» και της επενδυτικής προτεραιότητας 8v «Προσαρμογή των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και των επιχειρηματιών στις αλλαγές», του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ).

Για την υλοποίηση των ενεργειών του έργου η ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, θα συνεργαστεί  με Πιστοποιημένο φορέα Επαγγελματικής Κατάρτισης, ο οποίος θα εξασφαλίζει και την πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτήσουν οι καταρτιζόμενοι, από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης προσώπων σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024.

Ειδικότερα, οι ενέργειες του Έργου περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Α. Επαγγελματική Κατάρτιση

Η κατάρτιση περιλαμβάνει συμμετοχή σε προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών, εκτός ωραρίου εργασίας, στα ακόλουθα εκπαιδευτικά αντικείμενα:

  • Διαδικτυακή Δημοσιογραφία
  • Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας
  • Σύγχρονες Τεχνικές Σχεδιασμού / Σελιδοποίησης Εντύπων

Τα προγράμματα κατάρτισης θα πραγματοποιηθούν με οποιαδήποτε από τις παρακάτω εκπαιδευτικές μεθόδους:

  • Είτε με τη μέθοδο της Μικτής Κατάρτισης (blended learning), συνδυάζοντας τη ζωντανή / διά ζώσης διδασκαλία σε αίθουσα με δραστηριότητες σύγχρονης και ασύγχρονης τηλε-εκπαίδευσης
  • Είτε με τη μέθοδο της τηλεκατάρτισης (σύγχρονη και ασύγχρονη τηλε-εκπαίδευση)
  • Είτε με τη μέθοδο της συμβατικής (face to face) κατάρτισης στην τάξη

Β. Πιστοποίηση

Οι καταρτιζόμενοι ωφελούμενοι, που θα ολοκληρώσουν την κατάρτιση, θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά σε διαδικασία πιστοποίησης για την αποτίμηση των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων, που αποκτήθηκαν κατά την διαδικασία αυτής. Τη διαδικασία πιστοποίησης υλοποιεί διαπιστευμένος Φορέας Πιστοποίησης Προσώπων (Φ.Π.Π), σύμφωνα με το πρότυπο ISO/IEC/17024 που επιλέγεται από τον πάροχο κατάρτισης και πραγματοποιείται με βάση σχήματα - πιστοποιητικά τα οποία αναγνωρίζονται από τη διεθνή και ελληνική ιδιωτική αγορά.

Για την συμμετοχή στην επαγγελματική κατάρτιση και πιστοποίηση προβλέπεται εκπαιδευτικό επίδομα 5,00 ευρώ/ώρα κατάρτισης (400,00 ευρώ/80 ώρες).

2. ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Απαιτούμενα κριτήρια

  • Το Έργο απευθύνεται σε 600 εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας με σχέση εξαρτημένης εργασίας. Συμπεριλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι με εποχική απασχόληση ακόμα και αν λαμβάνουν ειδικό εποχικό επίδομα. Αποκλείονται όσοι είναι αυτοαπασχολούμενοι οποιασδήποτε μορφής, άνεργοι ή/και λαμβάνουν επίδομα τακτικής ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Αναλυτικότερα οι υποψήφιοι δύνανται να απασχολούνται:

  • με σύμβαση εργασίας πλήρους απασχόλησης και αορίστου χρόνου ή
  • με σύμβαση εργασίας πλήρους απασχόλησης και ορισμένου χρόνου
  • (συμπεριλαμβάνεται η εποχική απασχόληση) ή
  • με σύμβαση εργασίας μερικής απασχόλησης και αορίστου χρόνου ή
  • με σύμβαση εργασίας μερικής απασχόλησης και ορισμένου χρόνου (συμπεριλαμβάνεται η εποχική απασχόληση) ή
  • με εκ περιτροπής απασχόληση ή
  • αμειβόμενος/η με εργόσημο
  • Οι υποψήφιοι ως προς το εκπαιδευτικό επίπεδο πρέπει να είναι:
    • Απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή/και ΙΕΚ ή/και Πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ

Επιθυμητά (μοριοδοτούμενα) κριτήρια

Ως Επιθυμητά (μοριοδοτούμενα) κριτήρια επιλογής των υποψηφίων ορίζονται τα εξής:

  • Οι συναφείς σπουδές με ένα (1) τουλάχιστον θεματικό αντικείμενο κατάρτισης.
  • Η προηγούμενη συμμετοχή σε προγράμματα κατάρτισης / επιμόρφωσης την τελευταία τριετία
  • Οι γνώσεις Αγγλικής γλώσσας
  • Οι γνώσεις Η/Υ
  • Ο συνολικός χρόνος προϋπηρεσίας στην συγκεκριμένη θέση και γενικά
  • Οι επαγγελματικές δεξιότητες συναφείς με ένα τουλάχιστον θεματικό αντικείμενο κατάρτισης που αποκτήθηκαν από την εμπειρία πάνω στην εργασία.
  • Οι συναφείς γνώσεις με ένα τουλάχιστον θεματικό αντικείμενο κατάρτισης
  • Τα κίνητρα και η ωριμότητα συμμετοχής

3. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ – ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ

Την αξιολόγηση των υποψηφίων καθώς και την τελική επιλογή θα πραγματοποιήσει Τριμελής Επιτροπή Επιλογής και Αξιολόγησης, η οποία έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό εκ μέρους του ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.

Τα «Απαιτούμενα Κριτήρια» αποτελούν τις ελάχιστες απαιτήσεις συμμετοχής στην παρούσα πρόσκληση,  είναι κριτήρια αποκλεισμού (on/off) και δεν αξιολογούνται.

Η βαθμολόγηση των «Επιθυμητών Κριτηρίων» των υποψηφίων που πληρούν τα «Απαιτούμενα Κριτήρια» θα πραγματοποιηθεί με γνώμονα τα υποβληθέντα δικαιολογητικά.

Η βαθμολόγηση των επιθυμητών κριτηρίων για όλα τα θεματικά αντικείμενα κατάρτισης πραγματοποιείται στην κλίμακα 0 έως 100, όπως αυτή εξειδικεύεται σε κάθε επιμέρους κριτήριο στον πίνακα που ακολουθεί.

 

kritiria aksiologisis

 

Μηχανισμός Βαθμολόγησης

Για την τελική βαθμολογία των καταρτιζομένων λαμβάνεται υπόψη η επιμέρους βαθμολογία του κάθε κριτηρίου και ο συντελεστής βαρύτητας της κάθε υποκατηγορίας κριτηρίων, όπως αποτυπώνονται και αναλυτικότερα στον πιο πάνω πίνακα.

Ειδικότερα:

  • Βαθμολογείται το κάθε κριτήριο των 4 κατηγοριών (εύρος βαθμολογίας 0-100)
  • Αθροίζεται η βαθμολογία των κριτηρίων σε κάθε κατηγορία
  • Υπολογίζεται ο Μέσος Όρος της κάθε κατηγορίας και με αυτό τον τρόπο μετατρέπεται σε 100 βαθμιαία κλίμακα
  • Πολλαπλασιάζεται η συνολική βαθμολογία των 4 κατηγοριών κριτηρίων με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας
  • Αθροίζεται η βαθμολογία των 4 κατηγοριών και έχουμε την τελική βαθμολογία
  • Το σύνολο της μέγιστης βαθμολογίας θα είναι 100

Μηχανισμός Αξιολόγησης - Επιλογής

Η Τριμελής Επιτροπή Επιλογής και Αξιολόγησης καταλήγει στην τελική επιλογή των ατόμων που θα καταρτισθούν στα αντικείμενα κατάρτισης, λαμβάνοντας υπόψη της, αφενός μεν την Περιφερειακή κατανομή των θέσεων κατάρτισης σύμφωνα με την απόφαση ένταξης και το Τεχνικό Δελτίο Πράξης, αφετέρου τα τυπικά και ειδικά κριτήρια που ισχύσουν για κάθε εκπαιδευτικό αντικείμενο κατάρτισης.

Για την διαδικασία επιλογής τηρούνται οι αρχές της ίσης μεταχείρισης και της μη διάκρισης. Όσο αφορά ειδικά στην συμμετοχή των γυναικών, θα είναι τουλάχιστον 50% εφόσον αυτό είναι εφικτό.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, θα ληφθεί υπόψη για την τελική επιλογή της ομάδας καταρτιζομένων το άθροισμα της κατηγορίας κριτηρίων Επαγγελματικές Δεξιότητες και Εμπειρία.

Με την ολοκλήρωση της βαθμολόγησης κάθε υποψηφίου ωφελούμενου από την επιτροπή αξιολόγησης και επιλογής, καταρτίζεται πίνακας αξιολόγησης των ωφελουμένων ανά κατηγορία περιφερειών και ανά περιφέρεια, καθώς και η κατανομή τους σε αντικείμενα κατάρτισης, ως εξής:

  • ΣΤΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ (Ανατολική Μακεδονία ΚΑΙ Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα)
  • ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ (Αττική)
  • ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ (Δυτική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη)
  • ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Οι οριστικοί πίνακες επιλεγέντων υποψηφίων αποτυπώνονται σε Πρακτικό Επιλογής και εγκρίνονται από το ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ. Οι επιλεγέντες και οι απορριπτέοι εμφανίζονται με το ΑΔΤ ή/και τον ΑΜΚΑ, με βάση τα στοιχεία που υπευθύνως δήλωσαν στην αίτηση συμμετοχής τους. Επιπρόσθετα θα αποσταλεί ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο σύνολο των αιτούντων.

Η διαδικασία προσέλκυσης – επιλογής επαναλαμβάνεται σε κύκλους έως την κάλυψη του συνόλου των θέσεων του σχεδίου.

Η τήρηση των στοιχείων των υποψηφίων είναι εμπιστευτική. Όλα τα στοιχεία του φακέλου υποψηφιότητας θεωρούνται εμπιστευτικά, και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την αξιολόγηση στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης.

Μηχανισμός Διαχείρισης Ενστάσεων

Είναι δυνατή η υποβολή ένστασης κατά των αποτελεσμάτων της επιτροπής επιλογής, εντός 3 εργάσιμων ημερών από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα του φορέα.

Για την διαχείριση των ενστάσεων από υποψήφιους ωφελούμενους, έχει συγκροτηθεί Τριμελής Επιτροπή Αξιολόγησης Ενστάσεων, με απόφαση του ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ μετά από εισήγηση του Προέδρου της, τα μέλη της οποίας είναι διαφορετικά από τα μέλη της Επιτροπής Επιλογής και Αξιολόγησης.

Η ένσταση παραλαμβάνεται και εξετάζεται από την Επιτροπή Ενστάσεων, εντός 20 ημερολογιακών ημερών από την ολοκλήρωση του χρονικού διαστήματος των ενστάσεων.

Η εξέταση της ένστασης, καταλήγει σε γνωμοδότηση- εισήγηση προς το ΔΣ του Φορέα, για την λήψη σχετικής απόφασης. Το ΔΣ του Φορέα λαμβάνοντας υπόψη τη γνωμοδότηση - εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης Ενστάσεων, εκδίδει σχετική απόφαση, η οποία κοινοποιείται στον ενιστάμενο υποψήφιο ωφελούμενο.

Μηχανισμός Κατανομής Ωφελουμένων στα επιμέρους Εκπαιδευτικά Αντικείμενα & Τμήματα Κατάρτισης

Η κατανομή των ωφελουμένων στα επιμέρους θεματικά αντικείμενα και τμήματα κατάρτισης, θα οριστικοποιηθεί λαμβάνοντας υπόψη τις προτιμήσεις και διαθεσιμότητα των ωφελούμενών καθώς και τα ομοιογενή χαρακτηριστικά τους ως προς το επίπεδο γνώσεων και εμπειριών και κατά συνέπεια συναφών αναγκών και απαιτήσεων γνώσεων από τα συγκεκριμένα προγράμματα κατάρτισης.

[Κατά την διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, δύνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να συμπληρώνουν τις προτιμήσεις τους σε σχέση με το θεματικό αντικείμενο, το πλαίσιο υλοποίησης [1. Μικτή Κατάρτιση (blended learning), συνδυάζοντας τη ζωντανή / διά ζώσης διδασκαλία σε αίθουσα με δραστηριότητες σύγχρονης και ασύγχρονης τηλε-εκπαίδευσης, 2. Τηλεκατάρτισης (σύγχρονη και ασύγχρονη τηλε-εκπαίδευση), 3. Συμβατική (face to face) κατάρτισης στην τάξη], τον τόπο υλοποίησης, την περίοδο καθώς επίσης και το ωράριο παρακολούθησης του προγράμματος που επιθυμούν.]

4. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν τα ακόλουθα απαραίτητα δικαιολογητικά:

Α. Δικαιολογητικά για την Απόδειξη των Απαιτούμενων Κριτηρίων

  • «Αίτηση Συμμετοχής» στο πρόγραμμα, σε ηλεκτρονική (αρχείο excel) και έντυπη μορφή (η δεύτερη υπογεγραμμένη από τον/την αιτούντα), η οποία είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά στην διεύθυνση http://www.eiet.gr/.

Στην Αίτηση Συμμετοχής περιλαμβάνεται και η Έκθεση Αιτιολόγησης (application essay), η οποία στοχεύει στο να δώσει στους υποψηφίους την ευκαιρία να ενισχύσουν την υποψηφιότητά τους.

Εφιστάται η προσοχή των ενδιαφερομένων στη συμπλήρωση όλων των απαιτούμενων πεδίων της Αίτησης συμμετοχής.

  • Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του Ατομικού Δελτίου Ταυτότητας.

3.     Αποδεικτικά σπουδών:

a. Αντίγραφα απολυτηρίων τίτλων, πτυχίων ή διπλωμάτων ή τίτλων σπουδών της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολικών μονάδων ή σχολών της αλλοδαπής.

4.     Αποδεικτικά εργασιακής κατάστασης:

  • Αντίγραφο της σύμβασης εργασίας σε ισχύ ή την τελευταία κατάσταση μισθοδοσίας ή αντίγραφο της αναγγελίας πρόσληψης από την επιχείρηση στην οποία απασχολούνται κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
  • Αντίγραφο της κάρτας ανεργίας σε ισχύ (για τους εποχικά εργαζόμενους). Προκειμένου να αποδειχτεί η εποχικότητα1, η κάρτα ανεργίας πρέπει να συνοδεύεται από το Έντυπο καταγγελίας σύμβασης εργασίας (Ε6) υπογεγραμμένο από τον άνεργο και τον εργοδότη ή από τη βεβαίωση λήξης σύμβασης ορισμένου χρόνου (Ε7) υπογεγραμμένη από τον εργοδότη ή από βεβαίωση εποχικότητας από την επιχείρηση ή από αντίγραφο της «Απόφασης Υπαγωγής» στην επιδότηση από τον ΟΑΕΔ.
  • Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986, στην οποία ο ενδιαφερόμενος/η να δηλώνει ότι όλα τα στοιχεία της αίτησης είναι ακριβή και αληθή. (Υπόδειγμα Γ1: Υπεύθυνη δήλωση).
  • Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986, στην οποία ο ενδιαφερόμενος/η να δηλώνει ότι κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής απασχολείται σε επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα. (Υπόδειγμα Γ2: Υπεύθυνη δήλωση).

Β. Δικαιολογητικά για την Απόδειξη των Επιθυμητών (Μοριοδοτούμενων) Κριτηρίων

  • Απόδειξη Πιστοποιημένης γνώσης Η/Υ. Οι υποψήφιοι οφείλουν να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr) ακολουθώντας αντίστοιχα τη διαδρομή: Κεντρική σελίδα → Φορείς →Έντυπα – Διαδικασίες → Απόδειξη Χειρισμού Η/Υ → Ειδικό παράρτημα (Α1) (Ημ. Έκδοσης 14/03/2018)
  • Πτυχίο αγγλικής γλώσσας. Οι υποψήφιοι οφείλουν να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά

1 Ως εποχική θεωρείται η εργασία που παρέχεται σε επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις, υποκαταστήματα ή παραρτήματα επιχειρήσεων οι οποίες από τη φύση τους, τις καιρικές ή ιδιαίτερες συνθήκες ή λόγω των χρησιμοποιούμενων πρώτων υλών λειτουργούν κατά ημερολογιακό έτος για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από δύο και μικρότερο από εννέα μήνες, κατά το υπόλοιπο δε χρονικό διάστημα του ημερολογιακού έτους δεν απασχολούν προσωπικό που υπερβαίνει το 25% του μέσου όρου του προσωπικού, το οποίο απασχολούν κατά την περίοδο αιχμής της δραστηριότητάς τους (άρθρ. 31 ν. 4144/13).

τα οποία μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr) ακολουθώντας αντίστοιχα τη διαδρομή: Κεντρική σελίδα → Φορείς →Έντυπα – Διαδικασίες → Απόδειξη Γλωσσομάθειας → Ειδικό παράρτημα (Α2) (Ημ. Έκδοσης 14/03/2018)

  • Αποδεικτικά προηγούμενης συμμετοχής σε προγράμματα κατάρτισης/επιμόρφωσης τα οποία έλαβαν χώρα κατά την τελευταία τριετία (2016, 2017, 2018)

4.     Αποδεικτικά εργασιακής εμπειρίας:

  • Πίνακα εργασιακής εμπειρίας, στον οποίο να δηλώνεται το ιστορικό απασχόλησης του υποψηφίου (ιδιωτικός ή δημόσιος φορέας), το αντικείμενο απασχόλησης, καθώς και η χρονική διάρκεια της (Υπόδειγμα Γ3: Πίνακας εργασιακής εμπειρίας)
  • Βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα, στην οποία να αναγράφεται η χρονική διάρκεια της ασφάλισης
  • Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό τεκμηρίωσης των επαγγελματικών δεξιοτήτων και εμπειρίας. Ενδεικτικά αναφέρονται : Απλά αντίγραφα βεβαιώσεων προϋπηρεσίας ή/και σχετικές συμβάσεις από τις οποίες να προκύπτουν το είδος και η χρονική διάρκεια της εμπειρίας του υποψηφίου, δελτία παροχής υπηρεσιών που να καλύπτουν ενδεικτικώς τη χρονική διάρκεια και το είδος της εμπειρίας, αποδεικτικά προηγούμενης συμμετοχής σε σεμινάριο/πρόγραμμα κατάρτισης/επιμόρφωσης συναφές με ένα τουλάχιστον θεματικό αντικείμενο κατάρτισης, πιστοποιήσεις, βιογραφικό σημείωμα κλπ

Επισημαίνεται ότι οι επιλεγέντες θα πρέπει να διατηρούν την ιδιότητα του εργαζόμενου, όπως αυτό έχει περιγραφή στο σημείο 2. ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, κατά την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος κατάρτισης, στο οποίο έχουν επιλεγεί και ενταχθεί και οφείλουν να προσκομίσουν αποδεικτικό/α της εργασιακής τους κατάστασης.

5.   ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τον δεύτερο κύκλο αιτήσεων είναι είκοσι τέσσερις (24) ημερολογιακές ημέρες και αρχίζει από την 7η Ιανουαρίου και θα επαναλαμβάνεται με ενημερωμένες προσκλήσεις μέχρι την πλήρωση των θέσεων.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι έως 31/01/2020, είκοσι τέσσερις (24) ημερολογιακές ημέρες και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησής της, στην ιστοσελίδα της ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ. Η ανωτέρω προθεσμία λήγει με την παρέλευση του ωραρίου ολόκληρης της τελευταίας ημέρας και, εάν αυτή είναι κατά νόμο εξαιρετέα (δημόσια αργία) ή μη εργάσιμη, τότε η λήξη της προθεσμίας μετατίθεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Κάθε ενδιαφερόμενος/η για να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Έργο, πρέπει, να συμπληρώσει ηλεκτρονικά και να αποστείλει στην ίδια ηλεκτρονική μορφή (αρχείο excel), μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τη φόρμα «Αίτηση Συμμετοχής», η οποία είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά στην διεύθυνση http://www.eiet.gr/ και στην συνέχεια να προσκομίσουν ή να αποστείλουν φάκελο με την «Αίτηση Συμμετοχής» τους, υπογεγραμμένη και τα συνοδευτικά δικαιολογητικά, έως τις 31/01/2020 και  ώρα 14:00.

Σημειώνεται ότι η υπογεγραμμένη «Αίτηση συμμετοχής» επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης και ότι δεν θα δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων της αίτησης συμμετοχής μετά την υποβολή αυτής.

6.   ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ

Έπειτα από την ηλεκτρονική υποβολή της «Αίτησης Συμμετοχής», οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν ή αποστείλουν την «Αίτηση Συμμετοχής» τους, υπογεγραμμένη, με τα συνοδευτικά δικαιολογητικά, στην οδό Ακαδημίας 71-73 (Ζωοδόχος Πηγή) Αθήνα, Τ.Κ. 10678, έως τις 31/01/2020 και ώρα 14:00:

  • Αυτοπροσώπως, στα γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ,
  • Ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή ή με ταχυμεταφορά (courier)

Σε περίπτωση ταχυδρομικής υποβολής των δικαιολογητικών το εμπρόθεσμο της υποβολής δικαιολογητικών κρίνεται από την ημερομηνία που θα αναγράφεται στη σφραγίδα του ταχυδρομείου ή του εντύπου ταχυμεταφοράς.

Η παρούσα Προκήρυξη δημοσιεύεται στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ και οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση του φορέα www.eiet.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να υποβάλουν το έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος και τα συνοδευτικά δικαιολογητικά σε σφραγισμένο φάκελο Α4, ο οποίος να φέρει την ένδειξη: [Αίτηση Συμμετοχής στο πλαίσιο της Πράξης «Κατάρτιση και Πιστοποίηση εργαζομένων στον Επαρχιακό Τύπο»].

7.   ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου θα προβεί σε επεξεργασία και θα τηρήσει αρχείο προσωπικών δεδομένων και συγκεκριμένα δεδομένων που περιλαμβάνονται στην αίτηση συμμετοχής. Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για τους σκοπούς της αξιολόγησης των υποψηφίων προς επιλογή, της παροχής ενημέρωσης για το έργο, της υλοποίησης των διαδικασιών του έργου και της στατιστικής επεξεργασίας.

Τα προσωπικά δεδομένα σας τηρούνται και υποβάλλονται σε επεξεργασία αποκλειστικά για τους σκοπούς αυτούς και για το απολύτως απαραίτητο χρονικό διάστημα για την εξυπηρέτηση των παραπάνω σκοπών.

Τα προσωπικά δεδομένα σας δεν διαβιβάζονται, δεν κοινοποιούνται και δεν διατίθενται καθ’οιονδήποτε τρόπο σε τρίτους με την επιφύλαξη των περιπτώσεων που αυτό απαιτείται για τον σκοπό της συμμόρφωσης προς έννομη υποχρέωση.

Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων 679/2016/ΕΕ, έχετε δικαίωμα ενημέρωσης, δικαίωμα πρόσβασης, δικαίωμα διόρθωσης, δικαίωμα διαγραφής, δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας, δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων, δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, περιλαμβανομένης της εναντίωσης στην αυτοματοματοποιημένη λήψη αποφάσεων και στην κατάρτιση προφίλ, καθώς και δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Εάν επιθυμείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεση σας, να ασκήσετε τα δικαιώματά σας ή εάν έχετε εν γένει οποιαδήποτε απορία αναφορικά με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να απευθύνετε το αντίστοιχο αίτημά σας επικοινωνώντας με την κ. Ζιάκα Πολυξένη-Μαρία, στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΛΟΙΠΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα αρμόδια στελέχη της ομάδας έργου, στο τηλέφωνο 2103814623, ημέρες και ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα- Παρασκευή 09:00-14:00.

Για την

Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου

Ο Πρόεδρος Αντώνης Μουντάκης

Διαβάστηκε 2875 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 20:27
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία