Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:23 μμ
 
wm small
Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 17:37

2η Συνάντηση Διαβούλευσης με θέμα την προώθηση του Ποδηλατικού Τουρισμού στην Δυτική Ελλάδα στο πλαίσιο του έργου MedCycleTour

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης διοργανώνουν συνάντηση διαβούλευσης (σεμινάριο-εκδήλωση) στο πλαίσιο του έργου «MEDCYCLETOUR», που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα την Παρασκευή 14/02/2020, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, στο ισόγειο του κτιρίου ΠΤΑ/ΠΔΕ (Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 32 & Αμερικής) και ώρα 17:30- 20:30.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στo πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου «MEDiterranean Cycle route for sustainable coastal TOURism- Μεσογειακές Ποδηλατικές Διαδρομές για βιώσιμο παράκτιο τουρισμό». Το εν λόγω έργο χρηματοδοτείται από το Interreg Med 2014-2020 και στοχεύει στην ενίσχυση των αναπτυξιακών πολιτικών για αποδοτικότερη αξιοποίηση των φυσικών πόρων και της πολιτισμικής κληρονομιάς στις παράκτιες και παραθαλάσσιες περιοχές καθώς και στην δημιουργία ενός βιώσιμού παράκτιου ποδηλατικού τουρισμού στην περιοχή της Μεσογείου.

Στο σεμινάριο-εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι φορείς, υπηρεσίες, σύλλογοι και ιδιωτικές επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν , να ενημερωθούν να ανταλλάξουν απόψεις και να αξιοποιήσουν καλές πρακτικές ποδηλατικού τουρισμού που έχουν προκύψει και ακόμη να διατυπώσουν προτάσεις προκειμένου να ληφθούν υπόψη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τον σχεδιασμό της επόμενης προγραμματικής περιόδου.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος ο κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης με την εισήγηση «Σχεδιασμός ανάπτυξης ποδηλατικών διαδρομών στη χώρα μας».

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 907 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.