Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:50 μμ
 
wm small
Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 17:18

ΟΠΕΚΑ – Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Πότε θα καταβληθεί το πρώην ΚΕΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου θα καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, όπως προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο.

Μεταξύ άλλων οι δικαιούχοι του ΚΕΑ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η υποβολή της αίτησης γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά ή για ειδικές περιπτώσεις μέσω των Δήμων και κέντρων της κοινότητας ή όσοι είναι εξοικειωμένοι στο www.keaprogram.gr.

Ωστόσο επισημαίνεται πως:

  • Όταν το νοικοκυριό απαρτίζεται από φιλοξενούμενα μέλη, η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά και μόνο μέσω των Δήμων ή των Κέντρων Κοινότητας.
  • Μονογονεϊκές οικογένειες, νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, νοικοκυριά με έστω ένα ενήλικο μέλος αλλοδαπό, υποβάλλουν αίτηση αποκλειστικά στους Δήμους και στα Κέντρα Κοινότητας.
  • Η μονάδα που υποβάλλει την αίτηση είναι το νοικοκυριό, κάτι που σημαίνει ότι συμπληρώνεται μία αίτηση από όλα τα ενήλικα άτομα που διαβιούν κάτω από την ίδια στέγη.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για οριστική υποβολή της αίτησης, αποτελεί η συμπλήρωση όλων των υποχρεωτικών πεδίων της.

Ο αιτών προσκομίζει υπογεγραμμένο από όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού (ακόμα και στις περιπτώσεις μονοπρόσωπου νοικοκυριού) το έντυπο συναίνεσης. Σε περίπτωση που η αίτηση αφορά και φιλοξενούμενα μέλη, υπογράφεται υποχρεωτικά και από όλα τα ενήλικα τα φιλοξενούμενα μέλη.

ΠΗΓΗ

Διαβάστηκε 946 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.