Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  4:08 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015 19:26

Τιμήθηκε από την Ένωση Λογοτεχνών η συγγραφέας Δώρα Μοσχονά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σημαντική διάκριση για την συγγραφέα από τα Παλιάμπελα, Δώρα Μοσχονά, αφού της απονεμήθηκε Ειδικό Βραβείο, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 το απόγευμα στην αίθουσα Χ.Α.Ν., στην Αθήνα. 

Η εκδήλωση αφορούσε απονομές Τιμητικών Διακρίσεων – Βραβείων και Επαίνων σε μέλη της Ένωσης και στους συμμετέχοντες στο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της «Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών» έτους 2015. Ανάμεσα στους βραβευθέντες, λοιπόν, ήταν και η συμπατριώτισσα μας από τα Παλιάμπελα Βόνιτσας, Δώρα Μοσχονά, η οποία τιμήθηκε, για το διήγημα της με τίτλο «Δύναμη ψυχής», με Ειδικό βραβείο μεταξύ 300 και πλέον διαγωνιζομένων!

Η Κριτική Επιτροπή του Πανελλήνιου και Παγκύπριου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Διηγήματος έτους 2015 αποτελούνταν από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Λευτέρη Τζόκα, τον πρώην Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον τ. Σχ. Σύμβουλο και Συγγραφέα Χρήστο Γκόντζο, τακτικό μέλος της Ένωσης.

Το διήγημα της Δώρας Μοσχονά αναφέρεται σε ένα τροχαίο ατύχημα που είχε ένα παιδί με την μητέρα του. Η μητέρα – Ελλη πεθαίνει και ο μικρός Αχιλλέας, ο ήρωας του διηγήματος με δύναμη ψυχής προσπαθεί να σταθεί ξανά στα πόδια του…

πηγή: http://agriniovoice.gr

 

 

Διαβάστηκε 1865 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.