Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  6:57 πμ
 
wm small
Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 14:01

Στον απόηχο της επίσκεψης Βορίδη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η μεγάλη εικόνα… και οι μικρές προσεγγίσεις.

Είθισται μετά από κάθε υπουργική επίσκεψη να ακολουθεί η γνωστή συζήτηση για το τι, το αν και το πώς. Η οποία συζήτηση, φυσικά, διανθίζεται από ένα σωρό παρελκόμενες σκοπιμότητες, απολύτως κατανοητές βέβαια, που δεν αφορούν όμως κανέναν, πλην των εκφραστών τους.

Απ’ την πλευρά μας, 2-3 επισημάνσεις μόνο:

Και το πρώτο που οφείλουμε να πούμε είναι πως αν τα προβλήματα λύνονταν με τον ερχομό κάποιου υπουργού, δεν θα υπήρχε αντικείμενο διαλόγου εδώ! Θα τα είχαμε όλα λυμένα προ πολλού.

  • Ομοίως, αν περιμένει κανείς να γίνουν ως δια μαγείας τα αρδευτικά που δεν έγιναν 40 χρόνια τώρα, επίσης πλανάται. Και για να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας πρώτα και κύρια, δεν μας φταίνε πάντα οι όποιες κακές κυβερνήσεις, αν εμείς δεν ήμασταν ικανοί να σχεδιάσουμε, να προτείνουμε, να καταθέσουμε ώριμες μελέτες και να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί. Οι Προσκλήσεις έβγαιναν απ’ το υπουργείο. Αν οι δικοί μας αδιαφορούσαν, …είναι άλλο θέμα. Τεράστιο, αλλά δεν αφορά τους υπουργούς.

Πολύ σωστά, επομένως, ο Μ. Βορίδης παρέπεμψε στα επόμενα προγράμματα. Και πολύ σωστά ο νυν περιφερειάρχης δηλώνει ότι αυτή τη φορά θα γίνουν όλα όσα χρειάζεται να γίνουν, έχοντας ψηλά στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων του το συγκεκριμένο μείζον για την περιοχή θέμα.

Σε ότι αφορά τον Αχελώο τώρα και την εκτροπή, δεν ξέρουμε πόσο θετική ήταν ή δεν ήταν η προσέγγιση Βορίδη, θεωρούμε αστείο όμως να υποστηρίζει κανείς ότι θα μπορούσε ο υπουργός να έρθει και να ακυρώσει τον πρωθυπουργό του. Και για να μη θεωρηθεί ότι υπεκφεύγουμε, σαφώς η στο πλαίσιο του ΣτΕ προσέγγιση είναι, νομίζουμε, θετική. Και το ακόμη πιο θετικό η έμμεση πληροφόρηση απ’ την πλευρά του υπουργού για τον τρόπο που θα κινηθεί η κυβέρνηση, ώστε να προετοιμαστούμε αναλόγως.

Κατά τα λοιπά, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για όλα όσα απασχολούν τον αγρότη της περιοχής. Και για τα θεσμικά-κεντρικά ζητήματα και για τα αμιγώς τοπικά. Και η επίσκεψή του στην Ένωση Αγρινίου ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη απ’ τη δική του πλευρά, καθώς, όπως και ο ίδιος σημείωσε, έχοντας διαρκή επικοινωνία με τον πρόεδρο κ. Κουτσουπιά για όλα αυτά τα ζητήματα, ήξερε τι θα ακούσει και τι θα του ζητηθεί.

Ήξερε, πρώτα απ’ όλα, που πήγαινε. Ως υπουργός έχει τη μεγάλη εικόνα. Και όταν δημόσια δηλώνει ότι η Ένωση Αγρινίου είναι συνεταιρισμός υπόδειγμα, ότι αποτελεί το καλό παράδειγμα για το χώρο, ότι είναι μπροστά από τις εξελίξεις για να υπηρετήσει τον αγρότη και να ενισχύσει την τοπική οικονομία, …ξέρει τι λέει.

Προφανώς και δεν το κάνει από φιλοφρόνηση, σαφώς και έχει προηγουμένως καλά ενημερωθεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου του, εννοείται ότι δεν θα ρίσκαρε να πει κάτι που θα μπορούσε να τον εκθέσει.

Και η αλήθεια είναι ότι δεν τα λέει ο Βορίδης μόνο αυτά. Όλη η Ελλάδα τα λέει. Και όχι άδικα, βέβαια, αφού πράγματι η Ένωση Αγρινίου είναι συνεταιρισμός πρότυπο, από τους πλέον υγιείς και ισχυρούς της χώρας, με δράσεις και πρωτοβουλίες που τον καθιστούν παράδειγμα καλής πρακτικής.

Όλοι το βλέπουν και όλοι το αναγνωρίζουν. Όλοι, …πλην κάποιων που η εμπάθεια και η ανοησία τους δεν τους αφήνει να δουν πέρα απ’ τη μύτη τους. Αλλά, …ποιος ασχολείται μαζί τους;;!!!

Ολοκληρώνοντας, θεωρούμε ότι η επίσκεψη Βορίδη στο Αγρίνιο ήταν επιτυχημένη από κάθε άποψη. Και ευελπιστούμε στη συνέχεια και στην ενδυνάμωση της καλής συνεργασίας και επικοινωνίας με το ΥπΑΑΤ, προκειμένου από κοινού να εργαστούμε για την προώθηση των λύσεων στα ζητήματα που μας απασχόλησαν κατά την εδώ επίσκεψη του υπουργού.

Διαβάστηκε 1566 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία