Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:26 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 19:28

Περιοδικό "ΠΡΑΣΙΝΟ + ΜΠΛΕ" τεύχος Νο 114 - Ιανουάριος 2020

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κυκλοφόρησε το 114 τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού ΠΡΑΣΙΝΟ + ΜΠΛΕ για τον μήνα Ιανουάριο του 2020. Πολλά και ενδιαφέροντα τα θέματα που μπορεί κάποιος να βρεί στις σελίδες του. Στην συνέχεια του άρθρου αναφέρουμε επιγραμματικά μερικά απο αυτά.

EDITORIAL | 10η χρονιά...

Με αφορμή την νέα χρονιά που ξεκινά με την υλοποίηση της δράσης «ΟΙΚΟθέατρο» για δέκατη (10) συνεχόμενη χρονιά, αισθανόμαστε την ανάγκη και την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε θερμά όλους εκείνους που πιστεύουν στον σκοπό της και βοηθούν στην υλοποίησή της. Μικροί μαθητές δημοτικού σχολείου μέσα από τη διαδικασία της δημιουργίας μιας παιδικής θεατρικής παράστασης, μαθαίνουν να επικοινωνούν, να εκφράζονται, να λειτουργούν και να σκέφτονται ομαδικά. Μαθαίνουν να έχουν θάρρος και να εκτίθενται σε κοινό μεταφέροντας τα δικά τους οικολογικά μηνύματα στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο.. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς στην εποχή μας, η οποία χαρακτηρίζετε από απαισιοδοξία και γκρίνια, ότι υπάρχουν ακόμα Διευθυντές σχολείων και Εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν προς όφελος των μαθητών τους. Τους ευχαριστούμε θερμά και τους συγχαίρουμε. Ως φορέας γιορτάζοντας τα 10 χρόνια υπαρξης, θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε δράσεις που ευαισθητοποιούν, προβάλουν τη φυσική ομορφιά της περιοχής μας, προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών, διαλέγοντας με πείσμα την αισιόδοξη επιλογή της επιβίωσης και προσπαθώντας να σας παρασύρουμε μαζί μας.

Να είστε καλά
Τάσος Ξύδης
Υπεύθυνος Έκδοσης

OIKOδράσεις | Ανοίγει αυλαία το «ΟΙΚΟθέατρο 2020»

Η Ναύπακτος είναι έτοιμη να υποδεχθεί το «ΟΙΚΟθέατρο 2020», που ανοίγει αυλαία την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου με θεατρικές παραστάσεις για το περιβάλλον, από τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης. Συνεχίζεται για 10η συνεχή χρονιά, η προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μαθητών της Α’ βάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα οικολογίας, υλοποιώντας σειρά θεατρικών παραστάσεων, την ευθύνη και υλοποίηση των οποίων έχει η Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «Πράσινο+Μπλε» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπακτίας και τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

OIKOδράσεις | «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ η δική μας θάλασσα»

Η περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε» σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην 4η και τελευταία μας δράση για τη Ναύπακτο, που υλοποιείται τη Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στις 10.00 στην παραλία Πούντο Γριμπόβου, δίπλα στο Ναυτικό όμιλο Ναυπάκτου.

OIKOθέμα | Το έθιμο του χαρταετού!

Ο συμβολισμός του πετάγματος του χαρταετού στην ελληνική χριστιανική παράδοση είναι αρκετά συναφής με τον κινεζικό. Συμβολίζει το πέταγμα της ανθρώπινης ψυχής προς τον ουρανό και το Θεό. Μάλιστα οι άνθρωποι παλιότερα πίστευαν ότι όσο πιο ψηλά πετάξει ο χαρταετός τόσο πιο πιθανό ήταν ο Θεός να εισακούσει τις προσευχές τους και να τις πραγματοποιήσει.

OIKOθέμα | H λαγάνα και η κυρά Σαρακοστή!

Η λαγάνα είναι ένα επίπεδο ψωμί με λεπτή ψίχα και τραγανή κόρα. Είναι πασπαλισμένη με σουσάμι και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι από τα εδέσματα στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Με τη ξεχωριστή γεύση της χαρακτηρίζει τη μέρα, ενώ παράλληλα σηματοδοτεί την έναρξη της νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής.

ΟΙΚΟγκρίνιες - απόψεις | Τεχνολογία και αϋπνία

Είναι δυνατόν η τεχνολογία να μας κάνει να χάσουμε τον ύπνο μας ; Μάλλον, ναι. Μελέτες και έρευνες που έχουν γίνει, δείχνουν ότι διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με την τεχνολογία μπορεί να έχουν επίπτωση στην ποιότητα του ύπνου μας.

OIKOπροορισμοί | Το φαράγγι του Σκα

Αν και βρίσκεται μια ανάσα από την πόλη της Ναυπάκτου, πολλοί λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν τις ομορφιές που κρύβει το φαράγγι του Σκα. Ο χείμαρρος Σκα πηγάζει στην περιοχή των χωριών Νιόκαστρο και Άνω Μαμουλάδα και διασχίζει τα βουνά της Κάτω Ναυπακτίας.

Αυτά και άλλα εξίσου ενδιαφέροντα θέματα μπορείτε να βρείτε στις σελίδες του περιοδικού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να το δείτε ή να το κάνετε Downloading.

 
Διαβάστηκε 2613 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2020 12:55
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.