Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  10:54 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 18:16

Η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό στο τραπέζι του Υπουργείου Υποδομών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μπαίνει στο τραπέζι των επεκτάσεων η σύνδεση του Αγρινίου με τον αυτοκινητόδρομο

Στο τραπέζι του Υπουργείου Υποδομών και του Υπουργού Κώστα Καραμανλή φαίνεται πως μπαίνει η σύνδεση της Ιονίας Οδού με το Αγρίνιο. Το έργο φαίνεται πως βρίσκεται σ’ ένα νέο ‘πακέτο’ οδικών έργων που συζητιέται στο Υπουργείο και περιλαμβάνει επίσης την παράκαμψη Χαλκίδας, το Καλό Νερό – Τσακώνα, την ολοκλήρωση του κάθετου άξονα της Εγνατίας και την υποθαλάσσια ζεύξη της Λευκάδας.

Στρατηγικής σημασίας θεωρείται επίσης η επέκταση της Ιονίας Οδού από τα Ιωάννινα μέχρι την Κακαβιά (αποτελεί απόληξη του Διευρωπαϊκού άξονα «Αδριατική Οδός»). Κάτι που ουσιαστικά (με 60 χλμ.) ολοκληρώνει τον άξονα που ξεκινάει από το Αντίρριο. Το κόστος για το έργο αυτό, μαζί με τη σύνδεση του αυτοκινητοδρόμου με το Αγρίνιο -που θεωρείται επιτακτικό αίτημα για το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Αιτωλοακαρνανίας- ξεπερνάει τα 500 εκ. ευρώ.

Οι Οδικές Μεταφορές, άλλωστε, παραμένουν το βαρύ χαρτί των υποδομών για τη χώρα και σύμφωνα με το ypodomes.com, τα έργα που είτε είναι σε κατασκευή είτε προετοιμάζονται, προϋπολογίζονται περίπου στα 6 δις ευρώ!

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 1122 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.