Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 17:13

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε πληρώνονται οι τελευταίοι δικαιούχοι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην «διαδρομή» των ενστάσεων χάθηκαν 23.000 νέοι δικαιούχοι

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα τα νοικοκυριά που υπέβαλαν αίτηση, αλλά για μια σειρά από λόγους δεν έχουν πληρωθεί ακόμα. Αυτό διαβεβαίωσε για το κοινωνικό μέρισμα ο υφυπουργός Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλος, στο πλαίσιο ομιλίας του στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Η ανακοίνωση του κ. Βεσυρόπουλου κρύβει ψαλίδισμα στους δικαιούχους, ενώ η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί για χορήγηση σε 307.000 δικαιούχους με την ολοκλήρωση των ενστάσεων και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, το κοινωνικό μέρισμα δεν θα διανεμηθεί σε πάνω από 284.000 δικαιούχους, αν και τα κονδύλια που είχαν εγκριθεί το επέτρεπαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ στις 31.12.2019 πληρώθηκαν τα 700 ευρώ 267.342 αιτήσεις. Εξ ου και οι 40.000 που υπολείπονταν να λάβουν το μέρισμα μετά την εξέταση των ενστάσεων τους. Ο αριθμός αυτός φαίνεται ότι σε διάστημα ενός μήνα, κάπου στην «διαδρομή» μειώθηκε και μάλιστα κατά 23.000 δικαιούχους.

Όπως τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος, 17.000 νοικοκυριά δεν έχουν λάβει το κοινωνικό μέρισμα για τους εξής συνήθεις λόγους:

  • α) δεν είχε δηλωθεί ο ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών στη φορολογική δήλωση,
  • β) είχε υποβληθεί εκπρόθεσμη φορολογική δήλωση για κάποια από τα προηγούμενα επτά έτη,
  • γ) το αίτημα υποβλήθηκε από το ένα εξαρτώμενο μέλος αντί από τον γονέα και
  • δ) δεν ήταν έγκυρος ο σχετικός τραπεζικός αριθμός (IBAN).

«Υπάρχουν 17.000 νοικοκυριά που είναι δικαιούχοι του μερίσματος, έχουν υποβάλει αίτηση, και για κάποιον από τους ανωτέρω λόγους δεν έχουν πληρωθεί ακόμα. Ενημερώνω ότι τα εν λόγω νοικοκυριά θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα έως τέλος Φεβρουαρίου» είπε ο κ. Βεσυρόπουλος.

ΠΗΓΗ

Διαβάστηκε 976 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.