Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:41 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 21:29

Παναιτωλικός - ΑΕΚ 1-1 (Κύπελο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ΑΕΚ πήγε στο Αγρίνιο για να... καθαρίσει από το πρώτο ματς την πρόκριση στα ημιτελικά! Το 1-1 με τον Παναιτωλικό, δεν «έδωσε» εισιτήριο, αλλά δίνει στην Ένωση ξεκάθαρο προβάδισμα για την ρεβάνς, που ακόμη δεν έχει οριστεί!

Χωρίς νικητή έληξε το ματς του Αγρινίου όπου Παναιτωλικός και ΑΕΚ έμειναν ισόπαλοι στο 1-1, αποτέλεσμα που ναι μεν δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στην Ενωση για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου ενόψει της ρεβάνς του ΟΑΚΑ, αλλά επιτρέπει στα «καναρίνια» να διατηρούν δικαίωμα στην ελπίδα.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Φερνάντεθ στο τέρμα, τους Σιένστεντ, Μαλή, Μαρσιάλ στα στόπερ, τον Τζανακάκη δεξιά, τον Κέβιν αριστερά, τους Ντίας Ντάλσιο, Μουνιέ, Ρόσα στα χαφ (οι δύο τελευταίοι πιο μπροστά) και τον Ντάουντα φορ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Τσιντώντα στα γκολπόστ, τους Βράνιες, Τσιγκρίνσκι,Σβάρνα στα στόπερ, τον Βασιλαντωνόπουλο δεξιό μπακ-χαφ, τον Χουλτ αριστερό, τον Σιμόες «εξάρι», τους Σαμπανάτζοβιτς, Μάνταλο ένα κλικ πιο μπροστά του και τους Λιβάια, Αλμπάνη επιθετικό δίδυμο.

Στα πρώτα λεπτά η Ενωση πήρε τα «ηνία». Οχι πως έβγαζε φάσεις, αλλά το ματς παίζονταν ως επί το πλείστον στο μισό του Παναιτωλικού και οι «κιτρινόμαυροι», κυρίως από τα αριστερά με τον Χουλτ, επισκέπτονταν τα καρέ του και κέρδιζαν στατικές μπάλες. Σε μία ανάλογη φάση άνοιξαν το σκορ στο 32', όταν ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ στο πίσω δοκάρι, ο Λιβάια έπιασε την κεφαλιά και ο Σβάρνας με νέα γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Φερνάντεθ για το 0-1. Στην πρώτη μάλιστα τελική των «κιτρινόμαυρων» στο ματς.

Αυτόματα, κακά τα ψέμματα, στην εξίσωσή τους μπήκε ο όρος «διαχείριση», αφού ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ετσι έδωσαν χώρο και τα «καναρίνια» είχαν πλέον την πρωτοβουλία των κινήσεων. Με μπροστάρηδες τους Μουνιέ, Ρόσα «κέρδισαν» τον άξονα και ξεκίνησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή του Τσιντώντα. Ο οποίος επενέβη σωστά όποτε χρειάστηκε, ενώ ο Κέβιν στο 36' από πλεονεκτική θέση, μετά από ωραία μεταβίβαση του Μουνιέ, πλάσαρε ψηλά άουτ. Πάντως δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα ο Λιβάια «άγγιξε» και ένα δεύτερο γκολ για την ΑΕΚ, όταν ο Αραούχο κέρδισε την κατοχή από τον Μαρσιάλ, του «έστρωσε» την μπάλα, αλλά ο Κροάτης σούταρε λίγο άουτ.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε, αν μας επιτρέπετε η έκφραση, «μαρμαρωμένο». Παιχνίδι κέντρου και χωρίς φάσεις, κάτι που πάει ως credit στον Παναιτωλικό, που έψαχνε εκείνη τη... μισή φάση που θα τον έβαζε ξανά στο ματς. Τελικά την βρήκε στο 59', όταν μετά από λάθος του Τσιγκρίνσκι ο Ρόσα πήρε την κατοχή, έπαιξε κάθετα για τον Ντάουντα (μέσω κόντρας και στον Ουκρανό στρόπερ) και εκείνος πλάσαρε εύστοχα για το 1-1.

Η παραπάνω εξέλιξη ως ένα βαθμό... αφύπνισε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι μετά και την είσοδο του Σιμάνσκι έγιναν πιο επιθετικοί. Από το 70' και μετά ο αγώνας είχε εικόνα ανάλογη των πρώτων λεπτών, με τη διαφορά πως η ΑΕΚ έβγαλε ευκαιρίες. Οι Χουλτ (73' σουτ άουτ), Λιβάια (77' σουτ κόντρα, στο 85' είχε δοκάρι αλλά ορθώς η φάση είναι ως μη γενόμενη επειδή ήταν σε θέση οφ σάιντ), Σιμάνσκι (84' πλασέ μετά από εξαιρετική πάσα του Λιβάια) απείλησαν, όμως τελικά το ματς έληξε χωρίς νικητή.

MVP: Ο Σβάρνας. Οχι μόνο για το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ. Βγήκε πρώτος στις περισσότερες «μονομαχίες», ενώ ο Ντάουντα που ως επί το πλείστον «κυνηγούσε», φάνηκε μόνο στη φάση του γκολ, η οποία όμως προήλθε από λάθος του Τσιγκρίνσκι και ήταν λογικό να μην τον «έχει» εκείνη τη στιγμή, αφού η Ενωση ξεκινούσε το build up από την άμυνά της.

Στο ύψος του: Οι Ρόσα, Μουνιέ. Πολλά χιλιόμετρα από τον Βραζιλιάνο, που έχει την ασίστ για το τέρμα του Παναιτωλικού και 2-3 εξαιρετικές ατομικές ενέργειες. Ο Γάλλος πήρε πρωτοβουλίες στο διάστημα που έπαιξε και στο πρώτο ημίχρονο έδωσε «έτοιμο γκολ» στον Κέβιν.

Αδύναμος κρίκος: Ο Σαμπανάζοβιτς. Ο μικρός δεν ήταν κακός, αλλά και δεν βοήθησε. Κυρίως μετά το 30' και μέχρι την αλλαγή του ο Παναιτωλικός «είχε» τον άξονα και δεν είναι τυχαία δύο πράγματα. Ηταν η πρώτη αλλαγή του Καρέρα (του Αλμπάνη ήταν αναγκαστική) και με την είσοδο του Σιμάνσκι η Ενωση έγινε πιο επιθετική.

Η «γκάφα»: Την έκανε ο Τσιγκρίνσκι στη φάση του 1-1. Ο Ουκρανός στόπερ που κουβαλά πολλά κιλά εμπειρίας και κλάσης, «πούλησε» εύκολα την μπάλα στον Ρόσα και μετά από δική του παρέμβαση εκείνη στρώθηκε στον Ντάουντα.

Το «στραγάλι»: Κοντά στις φάσεις ο Μανούχος, δεν υπήρξε και κάποια «δύσκολη» για εκείνον και τους βοηθούς του. Στο δεύτερο μισό έβγαλε πολλές κίτρινες, αλλά και το παιχνίδι ήταν σκληρό.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Παναιτωλικός έδειξε ξανά σήμερα πως αδικείται κατάφωρα από τη θέση που έχει στο πρωτάθλημα. Εβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ, στο ημίωρο 30'-60' ήταν καλύτερος και σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα μπορεί να θεωρηθεί και δίκαιο. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα γκολ, η Ενωση δύο πολύ καλές φάσεις (Λιβάια, Σιμάνσκι) και τα «καναρίνια» μία (Κέβιν).

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Φερνάντεθ, Κέβιν, Τζανακάκης (76' Τσιγγάρας), Μαλής, Μαρσιάλ, Σιέστεντ, Ντάλσιο, Ρόσα, Ντίας (80' Ταχάρ), Μουνιέ (63' Αλβαρεζ), Ντάουντα

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Χουλτ, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόες, Σαμπανάτζοβιτς (66' Σιμάνσκι), Μάνταλος, Αλμπάνης (23' λ.τ. Αραούχο), Λιβάια (86' Χριστόπουλος)

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 1983 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 21:59
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.