Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:26 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 16:27

«ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ η δική μας θάλασσα»: Δράση για τη Ναύπακτο (Πεμ 20/2/2020 10:00 πμ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην 4η και τελευταία μας δράση  για τη Ναύπακτο, που υλοποιείται τη Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στις 10.00 στην παραλία Πούντο Γριμπόβου, δίπλα στο Ναυτικό όμιλο Ναυπάκτου.

*Η περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε» μαζί με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΟΖΟΝ» και τους φορείς: Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ» με έδρα το Αίγιο, σύλλογος ελεύθερων και αυτόνομων δυτών «Κρισσαίος» με έδρα τη Φωκίδα και ο σύλλογος  «Αργώ»  με έδρα την Αλυκή  Βοιωτίας,  ενώνουν τις δυνάμεις τους και συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τίτλο «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ η δική μας θάλασσα» που αφορά την έρευνα και τη καταγραφή της συσσώρευσης απορριμμάτων στις ακτές και τη θάλασσα του Κορινθιακού κόλπου. Οι δράση εντάσσεται σε μία ευρύτερη προσπάθεια για την προστασία και ανάδειξή της περιοχής, μετά την ένταξή της  στο δίκτυο Natura 2000.

Ο κάθε φορέας που συμμετέχει έχει αναλάβει και την ευθύνη  λειτουργίας σταθμού καταγραφής - παρατηρητηρίου για την περιοχή του, όπου σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα υλοποιεί καταγραφές  θαλάσσιων απορριμμάτων. Τα στοιχεία θα επεξεργάζονται για να αποτελέσουν στατιστική βάση δεδομένων προκειμένου να εξαχθούν επιστημονικά συμπεράσματα και να βρεθούν τρόποι προστασίας και αποκατάστασης . 
*Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο με δικαιούχο φορέα την ΜΚΟ «ΟΖΟΝ»
*Περισσότερες πληροφορίες: Πράσινο+Μπλε +30 26340 25016 -  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.         
και στην ιστοσελίδα www.ozon-ngo.gr/korinthiakos

Διαβάστηκε 1658 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 16:37
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.