Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:49 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 14:03

Η Ανάπτυξη του Γαστρονομικού Τουρισμού στην Δυτική Ελλάδα συζητήθηκε στον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μετά από πρόσκληση του  Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του σύσκεψη, τη Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020.

Εκτός του  πρόεδρου κ. Σπυρόπουλου παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας κ. Στεργίου Σπύρος η γραμματέας του ΣΚΕΑΝΑ κα. Πετροπούλου Βάσια, ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης Αγρινίου κ. Ναστούλης Κωνσταντίνος και ο υπεύθυνος τουριστικής ανάπτυξης του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου κ Πασιόπουλος Κωνσταντίνος .

Θέματα της συνάντησης ήταν η  ανάπτυξη και ο συντονισμός τον φορέων της Δυτικής Ελλάδας για την προώθηση των τοπικών προϊόντων, καταγραφή τοπικών συνταγών, δημιουργία νέων συνταγών με βάση τα παραγόμενα προϊόντα  και η δημιουργία του γαστρονομικού στίγματος προκειμένου να αποκτήσει η περιφέρεια    «Γαστρονομικό Τουρισμό» κάτι που επί του παρόντος δεν υφίσταται.

Ο πρόεδρος κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου έχοντας δημιουργήσει το γραφείο τουριστικής ανάπτυξης, στοχεύει στην προβολή και εξωστρέφεια της πόλης και πιστεύει ότι μέσα από εκδηλώσεις γαστρονομίας στις  οποίες θα παρασκευάζονται συνταγές με τα τοπικά προϊόντα που υπάρχουν σε όλη την περιφέρεια δυτικής Ελλάδας  και ιδιαίτερα του Μεσολογγίου θα δοθεί η ευκαιρία στο ευρύ κοινό να γνωρίσει την πλούσια και εξαιρετική μεσολογγίτικη κουζίνα.

Στη συνέχεια, ακολούθησε μία συνοπτική παρουσίαση από τον Πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ, κ. Στεργίου για την δράση W-EAT, που κινείται ακριβώς πλαίσια, της καταγραφής του γαστρονομικού στίγματος της Δυτικής Ελλάδος. Η δράση W-EAT παρουσιάζεται ως ένα φιλόδοξο εγχείρημα για το γαστρονομικό αποτύπωμα της Δυτικής Ελλάδας., μια νέα έκθεση γαστρονομίας που φιλοδοξεί να ενώσει γαστρονομικά την περιφέρεια, ανοίγοντας δρόμους εξωστρέφειας για χιλιάδες επαγγελματίες στους χώρους της εστίασης και του τουρισμού.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, κατατέθηκαν  απόψεις και ιδέες των φορέων αναφέροντας και τα ιδιαίτερα προβλήματα και ανάγκες ανά περιοχή.

Ολοκληρώνοντας, την συνάντηση ο υπεύθυνος τουριστικής ανάπτυξης κ. Πασιόπουλος  επισήμανε ότι πρόκειται για μια περιοχή με αυξημένο ενδιαφέρον ως προς τα υψηλού επιπέδου προϊόντα τόσο στον εμπορικό όσο και στον αναπτυξιακό τομέα του δήμου μας, με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να γυρίσουμε σελίδα και να μετατρέψουμε το Μεσολόγγι στην πόλη που οραματιζόμαστε μέσω του γαστρονομικού πλούτου που διαθέτουμε.

Οι εκπρόσωποί των  φορέων συμφώνησαν εκ νέου συνάντηση με εκπροσώπους και από τους τρείς νομούς της περιφέρειας η οποία θα καθορίσει τον γαστρονομικό χάρτη της Δυτικής Ελλάδας.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 987 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.