Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  6:48 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 10:36

7ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου: Ενημέρωση στους μαθητές για τη γρίπη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πλήθος δράσεων από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου σε συνεργασία με τους διδάσκοντες δασκάλους και τη Διεύθυνση συναντήθηκαν την περασμένη Πέμπτη το πρωί, στο προαύλιο χώρο του σχολείου για να ενημερώσουν και να δώσουν συμβουλές πρόληψης στους μαθητές για την γρίπη.

Μετά το πέρας της προσευχής ο Διευθυντής κ. Χρήστος Βασιλογιάννης με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Ιωάννα Νικολάου μίλησαν στους μαθητές για την πρωτοβουλία που πήραν, ώστε να ενημερωθούν για το πόσο σημαντική είναι η συστηματική καθαριότητα, ώστε να μπορεί να αποφευχθεί η μετάδοση μικροβίων και ιών που προκαλούν την γρίπη. Στην ενημέρωση έλαβε μέρος και ο κ. Απόστολος Κουβαράς, Γενικός Οικογενειακός Γιατρός, ο οποίος έδωσε συμβουλές στα παιδιά για το πως να χειρίζονται τα προσωπικά τους αντικείμενα, να μην δίνουν ή παίρνουν από άλλα παιδιά για να μην μεταδίδονται μικρόβια, να πλένουν τα χέρια τους μετά από τις δραστηριότητές τους, όταν βήχουν ή φτερνίζονται να καλύπτουν το πρόσωπό τους, αλλά και όταν δεν νιώθουν καλά να μένουν στο σπίτι, ώστε να ελέγχονται από τους γονείς για την κατάσταση της υγείας τους.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου βρίσκεται κοντά στα παιδιά και τους γονείς αναλαμβάνοντας δράσεις, όπως αυτή για την ενημέρωση της γρίπης, όσο και για πολλά θέματα που αφορούν το σχολείο και τους μαθητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αγοράστηκαν αντισηπτικά που τοποθετήθηκαν στις αίθουσες των μαθητών για να πλένουν τα χέρια του κατά την είσοδο και έξοδό τους από αυτές. Στην είσοδο του σχολείου, επίσης, τοποθετήθηκε μηχάνημα καθαρισμού χεριών, τόσο για τους μαθητές, όσο και για γονείς που επισκέπτονται το σχολείο.

Επίσης αγοράστηκε μια τηλεόραση για το μάθημα της Πληροφορικής για την βελτίωση του μαθήματος, αθλητικός εξοπλισμός ύστερα από συνεννόηση με τη γυμνάστρια για τη διευκόλυνση του έργου της, αγοράστηκαν βιβλιοθήκες για όλα τα τμήματα καθώς και στολές για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή, ενώ δημιουργήθηκε στο σχολείο βεστιάριο με στολές εορτών αλλά και παραδοσιακές φορεσιές για τις διάφορες εκδηλώσεις. Μετά το πέρας των εορτών και την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο κόπηκαν βασιλόπιτες σε όλες τις τάξεις και μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα σε κάθε τυχερό παιδί, όπως και στο σύλλογο διδασκόντων. Με έξοδα του Συλλόγου καλύπτονται με βιντεοσκόπηση όλες οι εκδηλώσεις, ώστε να δίνονται στα παιδιά για να θυμούνται τις όμορφες δραστηριότητές τους στο σχολείο.

Μια σημαντική πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων ήταν η συντήρηση των κουφωμάτων του σχολείου, η οποία έγινε αφιλοκερδώς από τον κ. Σπύρο Κουβέλη, γονέα παιδιού στο σχολείο. Ο Σύλλογος για την ασφάλεια των μαθητών, έστειλε έγγραφο στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου για την εγκατάσταση απαγορευτικών πινακίδων διέλευσης οχημάτων για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρησή τους από το κτίριο του σχολείου.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου δημοτικού σχολείου Αγρινίου, είναι ένας δραστήριος Σύλλογος που κύριο μέλημά του είναι να βρίσκεται κοντά τόσο στα προβλήματα και τις ανάγκες των μαθητών, όσο και του σχολείου. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό οι γονείς να βρίσκονται σε  διαρκή και καλή συνεργασία με τους δασκάλους και τη διεύθυνση για την ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας.

Εφημερίδα – Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1135 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.