Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:01 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 10:34

Κύπελλο Ελλάδος: Τα μάτια στραμμένα σε Τούμπα και Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τρεις ημέρες μετά το ματς του ΟΑΚΑ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός δίνουν ραντεβού αυτή την φορά στην Τούμπα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Στο Αγρίνιο η ΑΕΚ θέλει να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση από το πρώτο ματς.

Στο Αγρίνιο η ΑΕΚ θέλει να βάλει τις βάσεις από το πρώτο ματς για την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού. Η Ενωση είναι σε τρομερή κατάσταση, ο Μάσιμο Καρέρα έχει καταφέρει να περάσει την φιλοσοφία του με την ομάδα να μην έχει καμία απολύτως σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν. Το Κύπελλο είναι στόχος για τους «κιτρινόμαυρους» και γι αυτό παρότι ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Καρέρα θα παρατάξει ότι καλύτερο διαθέτει. Παρόλα αυτά, ο Ιταλός τεχνικός έχει να αντιμετωπίσει αρκετά θέματα εξαιτίας των απουσιών, αφού για διαφορετικούς λόγους είναι εκτός αποστολής οι Μπάρκας, Ολιβέιρα, Λόπες, Γιακουμάκης, Κρίστιτσιτς.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι, προέρχονται από την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης στο 93′, σε ένα ματς όπου τα καναρίνια έχουν δίκαια παράπονα από την διαιτησία. Με την μάχη της παραμονής να έχει μπει στην τελική ευθεία, το Κύπελλο έχει μπει σε δεύτερη μοίρα, χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει ότι η ομάδα του Μάκη Χάβου δεν θα το παλέψει. Μακροχρόνια τραυματίες οι Λουσέρο, Αριγίμπι, Κνετ καθώς και οι Μιμίτο Ντουάρτε.

Στο άλλο ματς της ημέρας, στην Τούμπα ο νταμπλούχους ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό λίγες ημέρες μετά την αναμέτρηση τους για το πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι δεν είναι σε καλό φεγγάρι όπως έδειξαν και στο ΟΑΚΑ σε ένα ματς που γνώρισαν μια δίκαιη ήττα. Η ήττα αυτή έφερε και μπόλικη ;hγκρίνια, ειδικά στο πρόσωπο του Αμπελ Φερέιρα όσον αφορά τις επιλογές του, ενώ και η υπόθεση με τις κατηγορίες για πιθανή πολυϊδιοκτησία έχει προκαλέσει αναστάτωση η οποία όπως φαίνεται έχει επηρεάσει όλο τον οργανισμό. Οι πρωταθλητές καλούνται να δείξουν αντίδραση και το ματς αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού μια νέα αποτυχία δεν αποκλείεται να προκαλέσει ακόμα και κι εξελίξεις. Στα αγωνιστικά ο Πορτογάλος τεχνικός δεν υπολογίζει τους Μάτος κι Ελ Καντουρί, ενώ εκτός καιρό είναι οι Κρέσπο και Ζαμπά.

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη με την ψυχολογία στα ύψη μετά το ντέρμπι της Κυριακής και τη νίκη του επί του αποψινού του αντιπάλου. Οι «πράσινοι» έδειξαν ότι όχι απλά μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια ανώτερους αντιπάλους, αλλά και να τους κερδίζουν. Για το ματς Κυπέλλου ο Γιώργος Δώνης θέλει να ελέγξει τον ρυθμό στην Τούμπα, να «σβήσει» την επιθετικότητα του ΠΑΟΚ και ετοιμάζει αλλαγές στο σχήμα, αφού όπως τονίζει άλλο το ματς πρωταθλήματος, και άλλο το ματς Κυπέλλου ειδικά όταν υπάρχει και ρεβάνς. Το ευχάριστο για τον έμπειρο τεχνικό είναι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τετάρτη (5/2)
Παναιτωλικός – ΑΕΚ (17:00, Cosmotesport2)
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (21:30, Cosmotesport1)

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 2012 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.