Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:30 μμ
 
wm small
Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020 11:47

1η θέση του Ιδιωτικού Γυμνασίου «Παναγία Προυσιώτισσα» στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ομάδα Πληροφορικής – Ρομποτικής του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «Παναγία  Προυσιώτισσα» κατέλαβε την 1η θέσηστην πρώτη φάση του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση (Open Educational Technologies), μεταξύ 243 σχολικών ομάδων.

Στα πλαίσια του Διαγωνισμού, ο οποίος έχει ως θέμα την Κλιματική Αλλαγή, η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων σχεδίασε το iFLOOD. Το iFLOOD είναι ένα σύστημα, το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει την απότομη αύξηση της στάθμης του νερού, σε μία τεχνική κατασκευή ύδρευσης (π.χ. κανάλια νερού, φράγματα κ.α.) και να ενεργοποιήσει αυτόματα μία βαλβίδα αποστράγγισης, που είναι τοποθετημένη στη  βάση της κατασκευής. Τα οφέλη αυτού του συστήματος εντοπίζονται στην πλήρη αυτονομία του, μιας και η στάθμη της τεχνικής κατασκευής παρακολουθείται συνεχώς από το σύστημα και η διαδικασία αποστράγγισης ενεργοποιείται αυτόματα.  Το iFLOOD αποτελείται από 3 αισθητήρες ανίχνευσης νερού, μία ηλεκτροβάνα ελέγχου ροής νερού και ένα Raspberry Pi για τη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων.

Στον ίδιο διαγωνισμό διακρίθηκε επίσης η ομάδα Πληροφορικής – Ρομποτικής του Δημοτικού μας με τον σχεδιασμό του EnvironMate, το οποίο είναι ένα σύστημα παρακολούθησης περιβαλλοντολογικών συνθηκών και ειδοποίησης απότομων και επικίνδυνων μεταβολών. Πιο συγκεκριμένα, το EnvironMate αποτελείται από τρεις ασύρματους αισθητήρες θερμοκρασίας, οι οποίοι μεταδίδουν περιοδικά δεδομένα σε έναν κεντρικό μικροελεγκτή. Ο μικροελεγκτής, εφαρμόζοντας τους κανόνες που έχουμε θέσει, ειδοποιεί με ηχητικά σήματα στην περίπτωση απότομων μεταβολών.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 894 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.