Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  12:23 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 18:35

Παναιτωλικός: Η «κατάρα» του φινάλε

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι «κυανοκίτρινοι» σε ακόμη ένα ματς δέχθηκαν γκολ στα τελευταία λεπτά και καλούνται να αποκτήσουν «καθαρό μυαλό» ώστε να μην αδικούν, πρωτίστως, την προσπάθεια που οι ίδιοι κάνουν

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και ο Παναιτωλικός έχασε χθες στην Τρίπολη (ξανά) με γκολ στο φινάλε. Για 3ο παιχνίδι τους στα τελευταία 5 του πρωταθλήματος και για 8ο στη σεζόν της SL, τα «καναρίνια» είδαν την εστία τους να παραβιάζεται από το 80′ και μετά, κάτι που τους «στοιχίζει» πολύτιμους, για τη συνέχεια, βαθμούς. Μόνο στις αναμετρήσεις τους με Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης που το «κακό», για εκείνα, συνέβη στις καθυστερήσεις «έχασαν» 2, ενώ συνολικά, στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα απώλεσαν, ως τώρα,  6 πόντους.

Το φαινόμενο έχει μία και μόνο εξήγηση. Το άγχος. Η πίεση  για το αποτέλεσμα οδηγούν στην έλλειψη «καθαρού μυαλού» και στο Αγρίνιο πρέπει άμεσα να το αποβάλουν, όχι μόνο για να φτάσουν στον στόχο της παραμονής, αλλά και για να μην αδικούν την προσπάθεια που καταβάλουν. Οπως π.χ. παραλίγο να συμβεί στην πρόσφατη αναμέτρηση Κυπέλλου της Νέας Σμύρνης όταν σκόραραν στο  116′, αλλά στο 119′ ο Πανιώνιος ισοφάρισε σε 1-1 (δηλαδή στο τέλος της παράτασης) και κινδύνεψαν να δουν το «εισιτήριο» της πρόκρισης να πετά μέσα από τα χέρια τους (αν έχαναν θα έμεναν εκτός προημιτελικής φάσης).

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως από εκείνον τον αγώνα και μέχρι σήμερα, σε 5 δηλαδή, πέτυχαν 7 γκολ, μετρούν 5 δοκάρια και 7 «καθαρότατες» φάσεις, όμως κέρδισαν μόνο έναν (2-0 τον Αρη), αφού στους 3 (με Πανιώνιο, ΑΕΛ, Αστέρα) οι αντίπαλοί της βρήκαν δίχτυα λίγο πριν το τέλος.

Αν μάλιστα προσθέσουμε και τα παιχνίδια που η εστία τους παραβιάστηκε από το 75′ και μετά που πάλι λογίζεται ως «φινάλε» (π.χ. Στάρτζεον με Ξάνθη στο 77′ ή Γέντρισεκ με Βόλο στο 78′), τότε οι χαμένοι βαθμοί αγγίζουν τους 10.

ΟΦΗ – Παναιτωλικός 3-1 (Τσιλιανίδης 85′) 

Αν και με 10 παίκτες από το 27′ έχει «ξαναμπεί» στο ματς με το γκολ του Μοράρ (69′) και «κυνηγούσε» την ισοπαλία. Ομως ο Τσιλιανίδης διαμόρφωσε στο 85′ το μετέπειτα τελικό 3-1 και ουσιαστικά το παιχνίδι «τελείωσε» εκεί.
 
Ατρόμητος – Παναιτωλικός 2-0 (Μανούσος 87′)
Στο Περιστέρι τα «καναρίνια» έχουν βγει μπροστά για την ισοφάριση, είδαν να ακυρώνεται ένα γκολ του Μοράρ και έψαχναν τότε το πρώτο θετικό αποτέλεσμα της χρονιάς. Ομως ο Μανούσος στο 87′ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα εκείνη τη βραδιά και διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό 2-0.
 
Παναιτωλικός – ΑΕΛ 2-2 (Μόρας 80′) -2 βαθμοί
Στο ντεμπούτο του  Μάκη Χάβου στον πάγκο του, ο Παναιτωλικός βρέθηκε κοντά σε μία μεγάλη ανατροπή. Οι Ντίας (34′), Μπαϊροβιτς (77′) «απάντησαν» στο γκολ του Μιχαήλ (26′), όμως ο Μόρας στο 80′ με κεφαλιά βρήκε δίχτυα για το 2-2 και στέρησε από τα «καναρίνια» τη νίκη.
 
Πανιώνιος – Παναιτωλικός 3-0 (Αρτσε 80′, Εμμανουηλίδης 90’+3′) 
Οι «κυανοκίτρινοι» βρίσκονται από το 16′ πίσω στο σκορ, δεν τους δίνονται πέναλτι και η αναμέτρηση «τελείωσε» στο 80′, όταν ο Αρτσε διπλασίασε τα τέρματα του Πανιωνίου. Ο Εμμανουηλίδης στις καθυστερήσεις, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επιτυχία της ομάδας του.
 
ΑΕΚ – Παναιτωλικός 3-1 (Βέρντε 83′)
Τα «καναρίνια» είναι μέχρι το 83′ «μέσα» στον αγώνα, όμως τότε ο Βέρντε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό 3-1 υπέρ της Ενωσης και «εξαέρωσε» τις όποιες ελπίδες τους για ένα θετικό αποτέλεσμα.
 
Παναιτωλικός – Ατρόμητος 0-1 (Γιακουμάκης 90’+4′) -1 βαθμός
Σε μία αναμέτρηση που…όδευε να λήξει χωρίς σκορ, ο Γιακουμάμης στην τελευταία της φάση βρήκε δίχτυα με κεφαλιά και «σκότωσε» τον Παναιτωλικό.
 
 
ΑΕΛ – Παναιτωλικός 2-2 (Ουάρντα 86′) 2-2 -2  βαθμοί 
Τα «καναρίνια»… αυτοκτόνησαν στη Λάρισα, αφού μέχρι το 78′ κέρδιζαν με 2-0. Τότε όμως δέχθηκαν το πρώτο γκολ από το σημείο του πέναλτι από τον Ουάρντα και ο ίδιος παίκτης στο 86′ ευστόχησε ξανά από την άσπρη βούλα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.
 
Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός 2-1 (Ντέλετιτς 90’+3′) -1 βαθμός
Η τελευταία χρονικά ψυχρολουσία της ομάδας ήρθε χθες στην Τρίπολη, όπου έχασε με 2-1. Στο 60′ ισοφάρισε, έκτοτε είχε 2 δοκάρια (!) αλλά όχι μόνο δεν κέρδισε, αλλά ο Ντέλετιτς με κεφαλιά την «υποχρέωσε» σε ακόμη μία ήττα.
 
gazzetta.gr
Διαβάστηκε 2696 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 18:55
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.